Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netképtár – Magyarország képekben

Kütyük

Netképtár – Magyarország képekben

A Netképtár hazai helyszínekről, témákról és a honi ismert arcokról készült fotókat bocsátja többek között a képszerkesztők, reklámügynökségek és egyéb érdeklődők részére.

A szolgáltató hazai fotósokat keresett fel, és az ő gyűjteményeikből válogatva állította össze képarchívumát. A képek digitalizálásával és rendszerbe foglalásával nem csak aktuálisan tudnak igényeket kielégíteni, de évek múlva a Netképtár valódi képtárként is funkcionál majd.

A honi fotósok felkutatása mellett a másik legnagyobb feladat egy olyan program kialakítása volt, mely könnyen átlátható, könnyen kezelhető, felveszi a versenyt más online képügynökségek rendszerével, és kellő biztonságot nyújt az illegális letöltések ellen is. Több mint egy éves fejlesztés eredménye az a struktúra, melyet a honlapra látogató ma lát.

A fotósokkal szorosan együttműködve alakították ki az árstruktúrát, melyet a nyugat-európai nagy ügynökségek áraihoz viszonyítottak; de tekintettel a hazai piacra, azoknál olcsóbban kínálják képeiket. A jogdíjas képek mellett egy másik alternatívát is kínálnak, a jogdíjmentes képek letöltésének lehetőségét. Ezek a képek olcsóbbak, így a szűkebb illetve korlátozottabb anyagi lehetőségekkel bíró produkcióknak sem kell lemondani az igényes fotókról. Utóbbi kategóriát egyébként internetes felhasználásra is javasoljuk.

Layout készítésekor nehéz az ötleteket plasztikussá tenni, és különböző verziók bemutatásával előrukkolni. Sok ötlet végzi a kukában, ilyenkor pedig bosszantó, ha az ötlet kidolgozásához használt fotóért fizetni kellett, vagy ezt elkerülendő, egy rosszabb minőségű kép került felhasználásra, mely az ötlet halálát is jelentette egyben, mert talán a silányabb képi megfogalmazás miatt sem nyerte el a terv az ügyfél tetszését. A site-on található képeket ingyen le lehet tölteni layout készítés céljából, így azok A5-ös méretig, 300 DPI-s felbontással minden bizonnyal remekül felhasználhatóak lesznek.

A többi ügynökséghez képest valamivel szerényebb kínálattal rendelkezik a Netképtár; állománya azonban folyamatosan bővül és a képek digitalizálása nem áll meg. Várják olyan fotósok jelentkezését is, akik csatlakoznának.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés