Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobil piac megelőzi a vezetékest

Kütyük

A mobil piac megelőzi a vezetékest

Ahogy a mobil forradalom folytatódik, Európában a mobiltelefonos piac méreteit tekintve hamarosan megelőzi a vezetékes telefon piacot – derül ki a Yankee Group piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából.

A jelentés szerint az európai országokban a hangforgalomnak jelenleg átlagosan 20-40 százalékát bonyolítják le mobiltelefonok segítségével és az előrejelzések arról szólnak, hogy a vezeték nélküli piacból származó bevételek hamarosan meg fogják haladni a vezetékes szektor bevételeit. A mobiltelefonos piac tehát rendkívül dinamikusan növekszik, azonban a szakértők úgy vélik, hogy nem valószínű, hogy a mobil szolgáltatások a közeljövőben teljesen kiszorítanák a piacról a vezetékes megoldásokat.

˝Az egyre nagyobb tudású készülékek, illetve az egyre kedvezőbb használati díjak következtében a mobiltelefon penetráció tovább növekszik, azonban ezzel együtt elmondható, hogy a legtöbb európai otthonban nem kívánják megszüntetni a vezetékes vonalakat. Ennek hátterében elsősorban az áll, hogy a mobil szegmens ár, illetve adatátviteli sebesség tekintetében egyelőre nem képes felvenni a harcot a vezetékes szektorral˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Farid Yunus, a Yankee Group vezeték nélküli megoldásokkal foglalkozó vezető szakértője.

A jelentés kitér arra, hogy Európában rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek az integrált digitális fényképezőgéppel felvértezett mobiltelefonok, valamint említést tesz arról, hogy ebben a régióban a hazai, vagyis európai gyártmányú mobil készülékek a legkelendőbbek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés