Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cord Free: újfajta mágneses headset a foneGEAR-től

Kütyük

Cord Free: újfajta mágneses headset a foneGEAR-től

Az Aura Communications és a foneGEAR bejelentette a világ első olyan univerzális vezeték nélküli headsetét, mely mágneses elven működő kommunikációs technológiára épül.

Az Aura Communications által kifejlesztett LibertyLink technológián alapuló foneGEAR Cord Free headset a mai trendtől eltérőn nem rádiófrekvenciás megoldásokra, hanem mágneses kommunikációs technológiákra építkezve hoz létre rövid távolságon belüli vezeték nélküli kapcsolatot.

A foneGEAR Cord Free áll egyrészt magából a headsetből, melyet két újratölthető NiMH akkumulátor lát el energiával, másrészt pedig egy egy darab AA elemmel táplált bázisállomásból. A gyártó specifikációi szerint ezen konfigurációval egyetlen feltöltéssel maximum huszonöt órás beszélgetési idő, illetve három hónapos készenléti idő érhető el. Érdekesség, hogy amennyiben a mobil tulajdonosok ráhelyezik a headsetet a bázisállomásra, az automatikusan tölteni kezdi a headsetet.

A foneGEAR Cord Free ára kereskedéstől függően 59-79 dollár, vagyis elmondható, hogy ár tekintetében mindenképpen képes versenyre kellni a hasonló kialakítású, viszont más elven működő termékekkel. A foneGEAR állítása szerint a Cord Free hangminőség tekintetében megelőzi a legújabb Bluetooth kompatibilis vezeték nélküli headseteket is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés