Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tudományos portállá bővült a hazai National Geographic honlapja

Kütyük

Tudományos portállá bővült a hazai National Geographic honlapja

A Geographic.hu mindennap friss és igényes tudományos hírekkel jelentkezik.

Szeptember elejétől kibővült a National Geographic internetes tartalomszolgáltatása. A site-on amellett, hogy megtalálható a havi magazin anyaga is, mindennap friss tudományos információk, visszatekintések, érdekességek várják az olvasót. Az online szerkesztőség célkitűzése: naponta, minden látogatónak legalább 15 perc igényes szórakozást nyújtani.

A National Geographic site-ja néhány hónappal ezelőtt indult, ám míg eddig csak a havilap anyagai kerültek rá, a megújulás óta naponta friss hírekkel jelentkezik. A szerkesztőség nem titkolt szándéka, hogy a naponta cserélődő érdekes, népszerű tudományos hírekkel és cikkekkel az igényes szórakozás híveit, köztük az egyetemistákat és a középiskolásokat is kiszolgálja.

A Geographic.hu négy alapvető pillérre támaszkodik. Az online szerkesztőség folyamatosan figyelemmel kíséri a természetről, a civilizációkról, a világegyetemről és a Földről megjelenő friss nemzetközi és hazai híreket, amelyekből a legfontosabbakat az „Aktuális” rovatban teszi közzé.

A nagyobb, önálló írások beszámolnak a hazai kutatási eredményekről, a tudományos műhelyek sikereiről, és amennyire csak lehet, a szerkesztőség megkeresi a kapcsolatot a nemzetközi tudományos hírek és a hazai műhelyekben elért eredmények között.

A harmadik pillér a „Kérdezz! Felelek!” rovat, amely maximálisan kihasználva a Világháló interaktivitását, lehetőséget nyújt az olvasóknak is, hogy bekapcsolódjanak a szerkesztésbe. A látogatók által feltett kérdésekre a szerkesztők megkeresik a választ, és közzéteszik a honlapon. A Geographic.hu készítői remélik, hogy a látogatók hamar megkedvelik a rovatot, és a site-on pezsgő, érdekes témákat feldolgozó párbeszéd alakul ki.

A sok aktualitás mellett az „Anno” rovat a múlt említésre méltó tudománytörténeti pillanatait idézi föl, és megemlékezik a tudományos világ legjelentősebb alakjairól is.

Mindemellett a Geographic.hu napról napra bővülő adatbázis is, amelyben megtalálhatóak a magazinban megjelent cikkek összefoglalói, a tévécsatorna műsora és a National Geographic Társaságról publikált hírek is. A tudományos naprakészséget segíti az ingyenesen igényelhető hírlevél. Végül, de nem utolsósorban gazdag fotógaléria és háttérképek teszik teljessé a kínálatot.

„Célunk: naponta, minden látogatónak legalább 15 perc igényes szórakozást nyújtani – árulja el Vicsek Ferenc, a site főszerkesztője. – Most már mindennap érdemes ránézni a National Geographic Online-ra, mert a tudományos hírekre vadászó olvasó számíthat rá, hogy itt mindig friss és érdekes anyagokat talál.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés