Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezetékes telefonról olcsóbb lesz westeles számot hívni

Kütyük

Vezetékes telefonról olcsóbb lesz westeles számot hívni

A jelentős tarifacsökkenésre azért kerülhet sor, mert a Westel a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) határozatának megfelelően a társszolgáltatóknak bejelentette a végződtetési díjak csökkentését.

[sajtóközlemény] 2003. szeptember 1-től több vezetékes hálózatból az eddigieknél kedvezőbb lesz westeles számot hívni, így a vezetékes telefonnal rendelkezők többsége a hazai mobilszolgáltatók ügyfelei közül a 30-asokat kedvezőbb percdíjakkal érhetik el. A mostani tarifákhoz képest ősztől percenként 6-8%-kal csökkenhetnek a vezetékes hálózatokból a Westel hálózatába irányuló hívások díjai.

A Westel a fix-mobil összekapcsolási díjakban eddig is kedvezőbb árakat alkalmazott versenytársainál. Mint ismeretes, a HDB a végződtetési díjak további mérséklésére a mobilszolgáltatók közül kizárólag a Westelt kötelezte. Versenytársa, akit szintén jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatónak nyilvánítottak, a bíróságon megtámadta ezt a határozatot, ezért még nem kötelezhették végződtetési díjainak csökkentésére, így azonban a HDB határozata a Westel piaci versenytársát indokolatlan előnyhöz juttatja.

A Westel a HDB döntését továbbra is kifogásolja, azonban – mint minden esetben – jogkövető magatartást tanúsít, ugyanakkor érdeklődéssel várja az egyenlőtlen piaci helyzetet remélhetőleg megszüntető döntést a Legfelsőbb Bíróságtól jelentős piaci erőt képviselő versenytársa ügyében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés