Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer: rekordmennyiségben használják

Kütyük

Internet Explorer: rekordmennyiségben használják

A Microsoft webböngészője a legelterjedtebb a világon, az összes, erre a célra készített szoftver közül újfent (a korábbi állapotokhoz képest is) rekordrészesedést ért el. Pedig…

Pedig 1998 óta (amikorra lényegében az Internet Explorer kivívta magának az egyeduralmat a böngészők területén) talán most van itt az az időszak, amikor a riválisok – Mozilla, Opera, Safari – a legtöbb nyilvánosságot kapják (az elmúlt évekhez képest). A OneStat.com internetes, valósidejű webelemző cég mérése szerint az IE 95,4 százalékos részesedéssel bír – annak ellenére, hogy konkurensei olyan, a webezést kényelmessé tevő bővítésekkel (füles böngészés, felpattanó ablakok blokkolása) bírnak már, amilyenekkel a Microsoft gigász nem rendelkezik.

Az Internet Explorer sem egy verzióval tartja csúcsát, a következőképp oszlanak meg a különböző változatok részesedései: a 6.0-s 66,3 százalékkal bír, az 5.5-ös 14,5 százalékkal, míg az 5.0-s verzió részesedése 12,7 százalék. Negyedik a Mozilla a maga 1,6 százalékával (ámbár az összes, Mozilla alapra épülő böngésző egy kalap alá vételével ez már 4,1 százalékra javul). Az Opera részesedése 0,6 százalék, míg a Safari 0,25 százalékot tudott megkaparintani (ez utóbbi növekedési lehetőségét a viszonylag szűk – Macintos-os – platform is jelentősen mérsékli).

A fenti számok tükrében egyáltalán nem meglepő, hogy a Microsoft a korábbi állapothoz képest élesen megváltoztatta böngésző-stratégiáját. A következő Internet Explorer (7.0) majd csak a Windows Longhorn debütálásával jelenik meg, ez 2005-re várható. Igaz, az MSN 9-et használók számára már elérhető a popup ablakok blokkolása.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés