Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zeneletöltési szolgáltatás a Microsofttól

Kütyük

Zeneletöltési szolgáltatás a Microsofttól

Az IT-élet már szinte minden területén megtalálható a Microsoft, ahol profitot sejt. Eddig kivételt képezett ez alól az online zeneletöltés, ám ez a helyzet már nem sokáig áll fenn…

Maga Bill Gates jelentette be, hogy Redmond azon dolgozik, hogyan készíthetne az Apple iTunes zeneboltjához hasonló szolgáltatást. A garázsából a világ legnagyobb cégét létrehozó Gates szerint ennek beindítását nem tekintik pénzgyárnak, sokkal inkább olyan lehetőségnek, amit a felhasználó számára nyújtva fokozható annak komfortérzete.

Tény, hogy a Media Player alapú szolgáltatás sokkal nagyobb rétegeket érintene meg, mint az Apple iTunes-ja, mivel ez utóbbi cég (egyelőre) csak a Mac-es tulajokra korlátozta zeneboltjának használhatóságát. Ugyan beígérték, hogy az év végére PC-ről is igénybe lehet majd venni a szolgáltatást, ám lehet, hogy addigra már késő lesz. Az online és a zenei közösség már azóta sejti a Microsoft ezen lépését, amióta az Apple bejelentette rekord-eredményeit (az első két hónapban 5 millió dal talált gazdára az iTunes révén).

A Microsoft ismét új területre merészkedik be, hiszen eddig jobbára a multimédiás szoftverek előállítására és fejlesztésére szolgált, nem az ezen tartalmakkal való üzleti szolgáltatásokra. Igaz, már jelenleg is több szolgáltatóval (MusicNow, Pressplay) van megállapodása, amelyek elérhetőek a Media Playerből. Elemzők szerint ez most kifejezetten előnyössé válhat Redmond számára, mivel hozzásegítheti terveinek eléréséhez.

Még PC-s vonulatban sem lenne egyedül a Microsoft (fizetős) zeneletöltési lehetősége, hiszen nemrég írtunk róla, hogy például az Amazon is ehhez hasonló szolgáltatást kíván útjára indítani. Gates legfőbb konkurenseinek az AOL-t, a Yahoo-t és a RealNetworks-öt jelölte meg ezen a téren.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés