Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia és a Telestet közös 3G szolgáltatásokat mutattak be

Kütyük

A Nokia és a Telestet közös 3G szolgáltatásokat mutattak be

A Nokia és a görög Telestet szolgáltató végrehajtotta első nyilvános WCDMA 3G telefonhívását Görögországban egy kereskedelmi használatra kész hálózaton.

Az athéni Info-Com konferencián lebonyolított bemutató részét képezte számos 3G szolgáltatás is.

A hívásdemonstrációt a Telestet munkatársai végezték, a kereskedelmi forgalomban elérhető Nokia 6650-es készülék és más gyártók modelljei segítségével. A bemutató ideje alatt a közönség tanúja lehetett olyan szolgáltatásoknak, mint a videóhívás, streaming, Internet böngészés és a webkamerákhoz való hozzáférés, mindez 384 kilobit/sec adatátviteli sebességgel.

˝A 3G most itt van, ügyfeleink megtekinthetik˝ – mondta Gamberini úr, a TELSTET hálózati igazgatója az Info-Com konferencián. ˝Boldogok vagyunk, hogy a Nokia támogatása jóvoltából lehetővé vált ez a bemutató. Számunkra ez ismét bizonyítja a Nokia elkötelezettségét amellett, hogy közreműködjön a TELESTET UMTS terveinek megvalósításában. Célul tűztük ki, hogy a telekommunikáció innovatív megoldásaiban továbbra is élen járjunk, ezért a 3G-re mint alapvetően fontos technikai kihívásra tekintünk. Ez év végéig lenyűgöző és felhasználóbarát 3G szolgáltatásokat kívánunk nyújtani ügyfeleinknek.˝

˝A Telestet pontosan 10 évvel ezelőtt Görögországban elsőként tette lehetővé a kereskedelmi 2G hívást˝ – mondta el Athanasios Exarchos úr, a Nokia Networks értékesítési igazgatója. ˝A Telestet most ismét úttörő szerepet tölt be, és történelmi mérföldkövet ért el a görögországi piacon a 3G szolgáltatások első nyilvános bemutatásával. A Nokia büszke arra, hogy biztosította a híváshoz szükséges technológiát, és örömére szolgál, hogy olyan innovatív piaci tényezőt tudhat partnerei között, mint a Telestet.˝

A TELESTET, a STET Hellas Telecommunications SA márkaneve az európai mobilkommunikáció élvonalába tartozik. A folyamatosan növekvő 2,7 milliós görögországi előfizetési bázisa számára a vállalat a piacon jelen levő leginnovatívabb termékeket és szolgáltatásokat nyújtja. A TELESTET 2001 júliusában szerezte meg a 3G hálózat és szolgáltatások beindításához szükséges engedélyt. A licenc előírásainak és a piaci várakozásoknak megfelelően a vállalat 2003 végére tervezi 3G szolgáltatásainak elindítását. Ebből a célból már kiépítette a 3G hálózatot Athénban és Thesszalonikiben, Görögország fővárosában és legnagyobb városában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés