Connect with us

Hirdetés

technokrata

A popup blokkolásba beszáll a Google is

Kütyük

A popup blokkolásba beszáll a Google is

A világ kedvenc keresőszolgáltatása, a Google már jó ideje rendelkezik egy úgynevezett toolbarral, amivel még komfortosabbá tehető a keresés. Ennek legújabb, ingyenes változata már felveszi a harcot a felpattanó ablakok ellen is.

A Google Toolbar pár kattintás után feltelepíthető a számítógépre – s mivel használata ingyenes, ezért megjelenését követően hamar nagy népszerűséget vívott ki magának. Mivel a böngészőbe integrálódik, ezért még gyorsabbá tehető a keresés – s az új, 2.0-s változat már segítségünkre lehet a felpattanó ablakokkal szemben is. Szintén újdonság, hogy a webes naplók, azaz a blogok frissítésében is segédkezhet a Toolbar.

Popup Blocker – mi tagadás, az elnevezés nem vall nagy fantáziára, viszont legalább egyértelművé válik, mire is képes az alkalmazás. Ezen felül egy másik funkcióval is gyarapodott a Google Toolbar: az AutoFill a webes űrlapok kitöltését gyorsíthatja fel azáltal, hogy automatikusan kitölti a már ismert adatokkal a kérdőívek egy-egy sorát. Természetesen az ehhez szükséges adatok mind a felhasználó számítógépén tárolódnak. A harmadik nagyobb változatás a BlogThis nevet kapta – ezen szolgáltatás használatával bárki azonnal létrehozhat egy szöveges bejegyzést az éppen aktuálisan böngészett site-ról.

A 2-es változat rászolgált a nevére, hiszen alapvető változásokat tartalmaz. Eddig ugyanis főként a keresést segítette a Toolbar, ami azonban az új funkciók megjelenésével ˝csak˝ egyike lett a számos funkciónak. Az új képességek egyébként nem tetszés szerinti választás után kerültek bele a kiegészítő kettes verziójába; Tom Nielsen, a Toolbar 2.0 projekt vezető fejlesztője elmondta, hogy az embereket leginkább érdeklő témákat keresték, s ezen trendek figyelembevételével alkották meg az új eszköztárat.

Két hátránnyal rendelkezik a Google új fejlesztése. Egyrészt még csak béta állapotban van, ami ugyan nem jelenti azt, hogy valamely része nem működne az elvárásoknak megfelelően, ám egyelőre még technikai segítséget nem lehet kérni a fejlesztőktől. A másik pedig, hogy csak Windows-os környezetre készült el, kiszorítva ezzel a nyíltforrású operációs rendszereket használókat. Ezektől függetlenül aki teheti, próbálja ki – érdemes.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés