Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fényes jövő előtt állnak az integrált kamerás mobilok

Kütyük

Fényes jövő előtt állnak az integrált kamerás mobilok

Nyugat-Európában az integrált fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonok eladásai három éven belül a jelenlegi többszörösére fognak növekedni, miközben ezen készülékek ára folyamatosan csökkenni fog – derül ki a Gartner piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből.

A jelentés szerint a Nyugat-Európában 2006-ban forgalomba kerülő mobiltelefonoknak már több mint 66 százaléka fog rendelkezni beépített digitális fényképezőgéppel. Összehasonlításképp, az idei esztendőben ugyanezen régióban piacra kerülő mobiltelefonoknak várhatóan még csak mintegy 9 százaléka lesz felvértezve integrált kamerával. A Gartner elemzői úgy vélekednek, hogy a telefonokhoz kívülről csatlakoztatható digitális fényképezőgépek jövője nem valami fényes, ugyanis az előrejelzések azt mutatják, hogy a 2006-ban eladott mobilok esetében ezen külső fényképezőgépek részesedése mindössze 1,5 százalék lesz.

Carolina Milanesi, a Gartner egyik vezető munkatársa az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a közelmúltban némileg visszaesett a kamerás mobilok iránti érdeklődés, melynek hátterében a mobiltelefonos chipset, illetve színes kijelző hiány miatt kialakult áremelkedés állt. Milanesi szerint az említett alkatrészekből kialakult hiány mára már megszűnt, ami azt eredményezi, hogy a színes kijelzős, integrált kamerás mobilok ára újfent zuhanásnak indult, ezzel párhuzamosan pedig az eladási mutatók is rohamos ütemben javulnak.

A Gartner jelentésből többek közt fény derül arra, hogy az idei évben Nyugat-Európában várhatóan mintegy 14,8 millió darab kamerás mobil fog gazdára találni, 2006-ban pedig az ugyanebben a régióban eladott integrált kamerás mobilok száma már a 70 milliót is meg fogja haladni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés