Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobilok továbbra is komoly veszélyt jelentenek a pacemakerekre

Kütyük

A mobilok továbbra is komoly veszélyt jelentenek a pacemakerekre

Az Egyesült Államok Orvostudományi és Biológiai Intézete hivatalos lapjának legfrissebb számában az olvasható, hogy a legújabb mobiltelefonok is komoly veszélyt jelenthetnek a legtöbb pacemakerre, vagyis szívritmus szabályzóra, ezek az eszközök ugyanis interferálnak egymással.

Az intézet professzorai úgy vélekednek, hogy a pacemakerek többsége nem képes megkülönböztetni az emberi szív által kiadott elektromos jeleket a mobiltelefonok által kisugárzott jelektől, ami adott esetben a szívritmus szabályzó komoly működési zavarához vezethet.

Az amerikai, valamint olaszországi kutatási eredményekre hivatkozó szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy létezik megoldás a problémára, mely nem más, mint az újgenerációs, kerámiaszűrővel ellátott szívritmus szabályzók széles körben történő használatba vétele. A kutatók szerint manapság tulajdonképpen már nem lenne szabad olyan pacemakereket forgalomba hozni, melyek nincsenek ellátva a megfelelő sugárzásvédelmi megoldásokkal.

“A pacemaker gyártók az utóbbi időkben speciális kerámiaszűrőket kezdtek el alkalmazni, ennek köszönhetően pedig az újabb pacemakerek sokkal védettebbek a mobiltelefonos sugárzástól, mint elődeik. A gyártóknak csak azt tudjuk ajánlani, hogy alkalmazzák ezeket az új megoldásokat, ugyanis vajmi kevés esély mutatkozik arra, hogy a mobiltelefonos technológiákat a közeljövőben úgy lehessen módosítani, hogy a mobilok ne zavarják a pacemakerek működését” – nyilatkozta Giovanni Calcagnini, a jelentés egyik készítője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés