Connect with us

Hirdetés

technokrata

Széleskörű 4G tesztekbe kezd az NTT DoCoMo

Kütyük

Széleskörű 4G tesztekbe kezd az NTT DoCoMo

Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy széleskörű negyedik generációs mobiltelefonos tesztekbe kezd a Kanagawa tartományban található Yokosukában, ahol egyébként a cég legnagyobb kutatási és fejlesztési központja található.

Japán legnagyobb mobil operátorának képviselői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy az NTT DoCoMo már 1998 óta foglalkozik a negyedik generációs mobil technológiák fejlesztési munkálataival.

Ezen fejlesztések kapcsán fontos mérföldkövet jelentett, amikor tavaly októberben az NTT DoCoMo-nak zárt helységben laboratóriumi körülmények között sikerült üzembe helyeznie egy 4G prototípus rendszert, melynek letöltési, illetve feltöltési adatátviteli sebessége elérte a 100, illetve 20 Mbit/s-ot. A szolgáltató most már ki szeretne lépni a laboratóriumokból, és nyílt terepen kíván számos negyedik generációs tesztet lefolytatni. Tudni lehet, hogy ezen gyakorlati tesztek elsősorban a VSF-OFCDM (Variable Spreading Factor Orthogonal Frequency and Code Division Multiplexing), illetve a VSF-OFCDMA (Variable Spreading Factor Code Division Multiple Access) technológiával lesznek kapcsolatosak. A tesztek elvégzésére az NTT DoCoMo természetesen megkapta a helyi telekommunikációs hivatalok engedélyét.

Ismeretes, hogy míg világszerte egyelőre a harmadik generációs mobiltelefonos rendszerek terjedése is roppant lassan megy végbe, addig Japánban a mobil szolgáltatók jelenleg már több millió 3G előfizetővel rendelkeznek, és a szigetországban javában folynak a 3,5G, illetve a már említett 4G tesztek. A 4G szabvány specifikációit egyébként várhatóan a közeljövőben fogja rögzíteni az ITU-R.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés