Connect with us

technokrata

NTT DoCoMo: 14,4 Mbit/s-os sebesség HSDPA-val

Kütyük

NTT DoCoMo: 14,4 Mbit/s-os sebesség HSDPA-val

A közelmúltban a világon elsőként harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatásokat indított NTT DoCoMo egy újabb nagy durranásra készül, mely nem más lesz, mint egy a jelenleginél több mint negyvenszer nagyobb sávszélességet biztosító vezeték nélküli szolgáltatás.

Japán legnagyobb mobil operátoránál már javában folynak a 3,5G-nek is nevezett HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) technológia tesztjei, és amennyiben ezen tesztek sikerrel zárulnak, a cég előfizetői legjobb esetben akár 14,4 Mbit/s-os adatátviteli sebességre számíthatnak, vagyis az NTT DoCoMo új szolgáltatása ily módon könnyedén lepipálhatja a különböző ADSL és kábelnet szolgáltatásokat.

A mobil operátor szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy bár már a harmadik generációs rendszerek is kiváló lehetőséget biztosítanak MP3 zenefájlok, illetve kisebb-nagyobb videofelvételekek internetről való letöltésére, e tekintetben a HSDPA rendszer még magasabb sebességi fokozatba fog kapcsolni. Az NTT DoCoMo a lehető leghamarabb be kívánja indítani 3,5G szolgáltatásait, ugyanis a HSDPA technológia révén növelhető a hálózat működésének hatékonysága, valamint adatátviteli sebessége – nyilatkozta az NTT DoCoMo szóvivője.

A HSDPA ugyanarra a W-CDMA (Wideband Code Division Multiple Access), vagyis szélessávú kódosztásos többszörös hozzáférésű megoldásra épül, mint a jelenlegi harmadik generációs mobil rendszerek, azonban az esetében használatos kódolási technológia sokkal hatékonyabb, ami nagyobb adatátviteli sebességet eredményez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu