Connect with us

Hirdetés

technokrata

NTT DoCoMo: 14,4 Mbit/s-os sebesség HSDPA-val

Kütyük

NTT DoCoMo: 14,4 Mbit/s-os sebesség HSDPA-val

A közelmúltban a világon elsőként harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatásokat indított NTT DoCoMo egy újabb nagy durranásra készül, mely nem más lesz, mint egy a jelenleginél több mint negyvenszer nagyobb sávszélességet biztosító vezeték nélküli szolgáltatás.

Japán legnagyobb mobil operátoránál már javában folynak a 3,5G-nek is nevezett HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) technológia tesztjei, és amennyiben ezen tesztek sikerrel zárulnak, a cég előfizetői legjobb esetben akár 14,4 Mbit/s-os adatátviteli sebességre számíthatnak, vagyis az NTT DoCoMo új szolgáltatása ily módon könnyedén lepipálhatja a különböző ADSL és kábelnet szolgáltatásokat.

A mobil operátor szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy bár már a harmadik generációs rendszerek is kiváló lehetőséget biztosítanak MP3 zenefájlok, illetve kisebb-nagyobb videofelvételekek internetről való letöltésére, e tekintetben a HSDPA rendszer még magasabb sebességi fokozatba fog kapcsolni. Az NTT DoCoMo a lehető leghamarabb be kívánja indítani 3,5G szolgáltatásait, ugyanis a HSDPA technológia révén növelhető a hálózat működésének hatékonysága, valamint adatátviteli sebessége – nyilatkozta az NTT DoCoMo szóvivője.

A HSDPA ugyanarra a W-CDMA (Wideband Code Division Multiple Access), vagyis szélessávú kódosztásos többszörös hozzáférésű megoldásra épül, mint a jelenlegi harmadik generációs mobil rendszerek, azonban az esetében használatos kódolási technológia sokkal hatékonyabb, ami nagyobb adatátviteli sebességet eredményez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés