Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre népszerűbbek a kamerás mobilok

Kütyük

Egyre népszerűbbek a kamerás mobilok

Japán legnagyobb mobiltelefonos szolgáltatója, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy az integrált digitális fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonokkal rendelkező előfizetőinek a száma a napokban már a tízmilliót is meghaladta, ami jól példázza, hogy a szigetországban mekkora népszerűségnek örvendenek a kamerás mobilok.

A szolgáltató munkatársai felhívták a figyelmet arra, hogy az NTT DoCoMo mindössze 11 hónap alatt adta el az említett óriási mennyiségű kamerás mobilt, ugyanis a cég első ilyen mobilja tavaly júniusban került forgalomba.

Az NTT DoCoMo egyik legfőbb riválisa, a J-Phone március elején arról számolt be, hogy a megelőző hónapokban összesen mintegy 9,015 millió, digitális fényképezőgéppel felvértezett mobiltelefont adott el. A J-Phone munkatársai az NTT DoCoMo mostani bejelentésére reagálva ennél frissebb adatot nem kívántak elárulni, e helyett csak annyit mondtak, hogy a J-Phone kamerás mobilos előfizetőinek száma egyelőre nem érte el a tízmilliót, vagyis a szolgáltató ezt a csatát egyelőre elvesztette az NTT DoCoMo ellen.

Említésre méltó, hogy a versenyben most némileg lemaradt J-Phone az NTT DoCoMo-nál hamarabb, már 2000 novemberében megkezdte első kamerás mobiljának a forgalmazását. Mindkét szolgáltató megegyezik egyébként a tekintetben, hogy nem kis reményeket fűz a kamerás mobilok azon közeljövőben érkező új generációjához, mely generáció tagjai immár 1 megapixeles, illetve ennél nagyobb felbontású digitális fényképezőgépekkel lesznek ellátva.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés