Connect with us

Hirdetés

technokrata

MP3 megosztók – üzenget a ˝lelkiismereted˝

Kütyük

MP3 megosztók – üzenget a ˝lelkiismereted˝

A szellemi tulajdon védelméért fellépő szervezet az illegálisan zenéket megosztók számára üzenget magán a file-cserélő hálózaton keresztül.

Kedden kezdett új kampányba az RIAA, mely a peer to peer hálózatok saját infrastruktúráját használja fel a zenét cserélgetők zaklatására. A Kazaa és a Grokster (valamint szinte az összes ilyen program) képes chatlehetőséget is biztosítani két ember között, melyet az amerikai szervezet most saját céljaira igyekszik fordítani. Az illegálisan megosztott tartalmakat birtoklók számára ugyanis automatizált üzeneteket küldözgetnek, melyben felhívják a felhasználók figyelmét a törvények megsértésére.

Az RIAA képviselőinek elmondása alapján ezen erőfeszítésük inkább oktatási jellegű, azaz tájékoztatni kívánják az internetezőket arról, hogy törvénybe ütköző cselekedetet folytatnak. A szóvivő szerint ez nem annyira a szigorúan vett kalózkodás elleni kampány része, ámbár az üzenetben közlik a felhasználókkal, hogy jogi következményeknek teszik ki magukat az illegális anyagok megosztásával.

Több száz népszerű dalt válogattak össze egy listába a szervezet emberei, s egy alkalmazás segítségével folyamatosan szkennelik a felhasználói adatbázist, s minden olyan egyén számára elküldik a figyelmeztetést (akár többször is), akinél legalább az egyik, a listában szereplő dal megtalálható. Az RIAA beszámolója szerint áltagban heti 1 millió figyelmeztetést fognak kiküldeni.

Végül álljon itt az eredeti, angol nyelvű üzenet egy része:
˝Distributing or downloading copyrighted music on the Internet without permission from the copyright owner is ILLEGAL…When you offer music on these systems, you are not anonymous and you can easily be identified.˝

Magyarul: ˝Jogvédett zenék letöltése és terjesztése a jogtulajdonos engedélye nélkül ILLEGÁLIS az Interneten… Amikor [illegálisan] zenét tesz elérhetővé ezen rendszerekben, nem marad névtelenségben és könnyen azonosíthatóvá válik.˝



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés