Connect with us
Hirdetés

technokrata

Feljövőben az okostelefonok

Kütyük

Feljövőben az okostelefonok

Az ARC Group piackutató cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a mobiltelefon piacon 2002-ben még kevesebb mint 1 százalákos részesedéssel rendelkező high-end kategóriás okostelefonok 2007-ben már a piac körülbelül 5 százalékát fogják uralni.

A cég elemzői szerint mindez azt jelenti, hogy az évente eladott okostelefonok száma 2002 és 2007 között 3,5 millióról 45 millióra fog növekedni. A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy bár az okostelefonok piaci részesedése az elkövetkezendő esztendőkben többszörösére fog növekedni, a 2007-re előrejelzett 5 százalékos részesedés a mobiltelefon szektor összességét tekintve lényegében elhanyagolható méretű.

Mint ismeretes, a “smart”, vagyis okostelefonok olyan elsősorban mobiltelefonnak tervezett digitális eszközök, melyek hagyományos társaiknál jelentősen több szolgáltatást biztosítanak. Az okostelefonok elsősorban nagy méretű színes kijelzőjükről, fejlett adatkommunikációs szolgáltatásaikról és könnyű bővíthetőségükről ismerszenek meg, valamint arról, hogy általában véve többe kerülnek a normál mobiltelefonoknál.

Az ARC Group jelentése szerint az elmúlt esztendőben több mint 60 százalékos részesedésével a Symbian uralta az okostelefon operációs rendszerek piacát, 22 százalékos részesedésével pedig a Palmé a második hely. Érdekesség, hogy a legfrissebb előrejelzések szerint az előttünk álló esztendőkben a Symbian várhatóan alaposan vissza fog szorulni, ami konkrétan azt jelenti, hogy ezen operációs rendszer részesedése 2007-ben már csak 39 százalékos lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés