Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentős nemzetközi érdeklődés a hazai mobilkommunikációs kutatások iránt

Kütyük

Jelentős nemzetközi érdeklődés a hazai mobilkommunikációs kutatások iránt

“Mobilkommunikáció: Társadalmi és politikai hatások” címmel, jelentős nemzetközi érdeklődés mellett, a Westel és az MTA Filozófiai Kutatóintézetének mobilkommunikációs kutatási programjának keretében április 24-25-én az MTA székházában ismét nemzetközi konferenciára kerül sor.

A tudományos fórumon jeles külföldi előadók vizsgálják a mobiltelefon társadalomra és politikai életre gyakorolt hatását.

A Westel és a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézetének több évre visszatekintő kutatási programja a mindennapi élet számos területét vizsgálva tárja fel a mobil eszközök, azon belül is elsősorban a mobiltelefonok szélesebb értelemben vett társadalmi hatásait. A mobilkommunikáció tendenciái és perspektívái egyre erőteljesebben rajzolódnak ki, s az ezt kísérő jelenségekre vonatkozó társadalomtudományi kutatások is nagykorúvá válnak. Az április második felében sorra kerülő konferencián mint a világ eddigi legnagyobb ilyen témájú rendezvényén minden a témában elismert nagy kutatóműhely – így az amerikai Rutgers Egyetem, az angliai Surrey-i Egyetem, norvég és svéd kutatócsoportok, valamint az MTA – képviselteti magát.

A fórum középpontjába állított kérdésköröket, az állandó elérhetőséget, a magánszféra fogalmának megváltozását, a munkaidő és munkahely közötti “átjárhatóságot”, a népi politizálás radikálisan új lehetőségeit, továbbá a távirányított tárgyak világának kihívásait világszerte elismert és kiemelkedő kutatók vitatják meg. Jelen lesz Mark Poster, Joshua Meyrowitz, James Katz, de érkeznek szakemberek a Fülöp-szigetekről, Japánból, Koreából, Kanadából, Amerikából, Németországból, Olaszországból is. Magyar részről szociálpszichológusként előadást tart többek között Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium államtitkára, és Sükösd Miklós politológus.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés