Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világszerte egyre népszerűbb a GPRS

Kütyük

Világszerte egyre népszerűbb a GPRS

Az EMC piackutató cég legfrissebb statisztikái szerint a GPRS szolgáltatásokat igénybevevő mobiltelefonos előfizetők száma hónapról hónapra növekszik, azonban a világ összes GSM előfizetőjének még mindig csak mintegy 1, azaz egy százaléka használja ezt a viszonylag új, csomagkapcsolt adatátviteli technológiát.

Az EMC munkatársai szerint a GPRS (General Packet Radio Service) helyzete ezzel együtt fokozatosan javul, hiszen például az elmúlt esztendő negyedik negyedévében több mint 47 százalékkal több GPRS felhasználó volt, mint az azt megelőző negyedévben.

Említésre méltó, hogy az EMC által készített globális GPRS statisztikákban a GPRS technológiákat csak MMS küldésre és fogadásra használó felhasználók nincsenek benne, tehát az EMC jelentéséből az derül ki, hogy a 2,5G-nek is nevezett csomagkapcsolt adatátviteli szolgáltatásokat mennyien használják ténylegesen adatátvitelre, így többek közt WAP-olásra.

Világszerte sok olyan mobiltelefonos szolgáltató van, mely az elmúlt esztendőben a GPRS és az MMS szolgáltatásokat egymással párhuzamosan indította be, ugyanis a két technológia jól kiegészíti és erősíti egymást – kommentálta a statisztikai adatokat Michéle Scanlon, az EMC kutatási igazgatója. Az EMC legfrissebb adatai szerint egyébként jelenleg a világ 58 országában 147 mobiltelefonos hálózatban lehet igénybe venni GPRS szolgáltatásokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés