Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ázsiában a mobilos cégeket is sújtja az atípusos tüdőgyulladás

Kütyük

Ázsiában a mobilos cégeket is sújtja az atípusos tüdőgyulladás

Ázsiában többek közt a mobiltelefonos szolgáltatók, valamint a mobiltelefongyártók számára is komoly gondot jelent a nemrégiben felbukkant új halálos betegség, az atípusos tüdőgyulladás.

Az SARS-nek (Severe Acute Respiratory Syndrome) is nevezett betegség az elmúlt napokban-hetekben világszerte több tucat áldozatot követelt, így a cégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy alkalmazottaik ne fertőzödjenek meg az egyelőre gyógyíthatatlan betegség kórokozójával.

Hongkong egyik vezető mobiltelefonos szolgáltatója, a SmarTone Mobile például arra kötelezi a kereskedésekben dolgozó alkalmazottait, hogy a fertőzés elkerülése érdekében folyamatosan viseljenek arcmaszkokat. A SmarTone Mobile ezzel párhuzamosan elrendelte, hogy üzleteit minden eddiginél alaposabban, és a korábbiaknál gyakrabban takarítsák, illetve fertőtlenítsék. A szolgáltató munkatársai elmondták, hogy az elrendelt egészségügyi intézkedések összhangban vannak a honkongi kereskedelmi szövetség, valamint az egészségügyi szervezetek által a napokban kiadott ajánlásokkal.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Motorola a napokban bezáratta egyik szingapúri mobiltelefon gyártóüzemét, ugyanis az üzem dolgozóinak körében felütötte a fejét az atípusos tüdőgyulladás. Az üzem dolgozói közül több mint száz embert azonnal karantén alá helyeztek, ötszáz alkalmazottat pedig ideiglenesen kényszerszabadságra küldtek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés