Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Series 60 nyerte az iF Design kiváló kommunikációs formatervezési díját

Kütyük

A Series 60 nyerte az iF Design kiváló kommunikációs formatervezési díját

Innovatív és intuitív felépítéséért a Digitális média kategóriában most elsőízben egy mobilkommunikációs szoftvertermék nyerte el a Silver iF Design díjat.

A Nokia a Kommunikáció/Digitális média kategóriájában kiosztott Silver díjat az idén a hannoveri (Németország) CeBIT kereskedelmi vásár keretében megrendezett iF Design Díj gálán vehette át. A Nokia az egyetlen mobilkommunikációs cég, amely ebben a kategóriában egy nem fizikailag kézzelfogható termék “formatervezéséért” elismerésben részesült.

“A szoftver termékért kapott iF Design díj a Nokia számára a jól működő felépítés elismerését jelenti, és egyben kiemeli a szoftverek igényes megtervezésének hatalmas jelentőségét az olyan intuitív és figyelemfelkeltő fogyasztási cikkek létrehozása során, mint például a smart-telefonok. A termék igazi próbáját azonban a fogyasztók tetszése jelenti. Már jóval több mint kétmillió vásárló választott Nokia Series 60 platformon alapuló mobilkészüléket, és öt cég döntött saját smart-telefon platformjaként a Series 60 mellett” mondta Pertti Korhonen, a Nokia Mobil szoftver részlegének ügyvezető alelnöke.

Az évente megrendezett formatervezési versenyen más innovatív Nokia termékek is elismerésben részesültek. A Termék-formatervezés kategóriában a Nokia 8910 a Silver iF Design díjat, a Nokia 3650 pedig az iF Design díjat vehette át.

A mára már ötvenedik éve megrendezett iF Design verseny egyike a világ legtekintélyesebb design-megmérettetéseinek, amelyen minden évben a világ harminc országából több mint 1800 pályázó száll ringbe. A legnevesebb nemzetközi designerekből álló zsűri által átfogó kritériumrendszer alapján, kritikus vizsgálat után odaítélt iF díj a kiemelkedő termékminőség garanciája. A különböző kategóriákban kiosztott számos díj egyikét megkapó termék közül csupán néhány kiválasztott érdemli ki a példajellegű formatervezésért járó iF Gold (arany) vagy iF Silver (ezüst) díjat. A Kommunikáció / Digitális Média kategóriában négy vállalat kapott iF Silver díjat. Idén ebben a kategóriában az iF Gold díjat nem osztották ki.

A példaértékű formatervezés ösztönzése céljából 1953-ban létrehozott iF Industrie Forum Design Hannover kezdettől fogva nagy jelentőséget tulajdonított a vállalatok és a designerek közötti kapcsolatépítésnek. A régi-új iF GmbH csúcstechnológiájú szolgáltató cég, emellett pedig az üzleti világ méltó partnere. A formatervezéssel foglalkozó események szervezése terén hatalmas szaktudással és széleskörű tapasztalattal rendelkező, valamint elsődlegesen a terméknépszerűsítő szerepkört ellátó iF GmbH a termékek elterjedésének természetes segítője.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés