Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három UMTS szolgáltató lesz Horvátországban

Kütyük

Három UMTS szolgáltató lesz Horvátországban

A horvát kormányzat bejelentette, hogy június végéig ki fog írni egy harmadik GSM mobiltelefon szolgáltatás beindításával kapcsolatos versenypályázatot, ezenkívül pedig a kormányzat képviselői elmondták, hogy az országban a közeljövőben három harmadik generációs UMTS licenszt fognak kiadni, melyek egyenként 132 millió kunába fognak kerülni.

A horvát kormányzat most bejelentett tervezete szerint az UMTS licenszekre pályázó cégeknek az egyszeri 132 millió kunás összegen kívül évi mintegy 12 millió kunás bérleti díjat is ki kell majd fizetniük a licenszekért, azonban ezen összegek egyelőre még nincsenek kőbe vésve, tárgyalásokat követően esetleg módosíthatók.

A telekommunikációs szektor további liberalizációja érdekében a kormányzat az említett új mobiltelefonos licenszeken kívül legalább egy, de adott esetben akár több új vonalas telefonos licenszet is ki kíván adni az arra legalkalmasabbnak talált pályázó vállalatoknak. A vonalas telefon licenszre pályázó cégeknek magáért a licenszért előreláthatólag mintegy 40 millió kunát kell majd fizetniük, valamint ígéretet kell tenniük arra, hogy az elkövetkezendő négy évben legalább 50 millió eurót fognak hálózatfejlesztésre fordítani.

Ide kapcsolódó hír, hogy a horvát vezetés meg kívánja szüntetni azt a kétszázalékos külön adót, ami eddig az ország internet szolgáltatóit sújtotta, ugyanis ettől a lépéstől a kormány az internetes költségek csökkenését, és az internetezők táborának növekedését várja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés