Connect with us

Hirdetés

technokrata

SpamJam – globális összefogás a kéretlen e-mailekkel szemben

Kütyük

SpamJam – globális összefogás a kéretlen e-mailekkel szemben

Számos, az IT-iparban érintett vállalat és cég képviselői ültek össze nemrég, hogy végre közösen lépjenek fel a spam ellen.

Olyan cégektől érkeztek az (egyébként idén már másodszor megtartott) eseményre cégük képviseletében emberek, mint a Yahoo, a Dell, az Oracle, a Microsoft, a Sun, az AOL Time Warner és a DoubleClick – csak a leglényegesebbeket említve. Céljuk egy egységes, nyílt szabvány létrehozása, mellyel végre elejét lehetne venni a spam túlzott elszaporodásának. Az internetes adatforgalmat leterhelő, a felhasználók számára gyakran bosszúságot okozó kéretlen e-mailek dömpingje olyan szintet ért el ugyanis, hogy arra már csak közös erővel tudnak a cégek válaszolni.

Komoly problémát jelent mindezek mellett azon e-mailek elvesztése is, amelyek áldozatul esnek a spamszűrők tevékenységének – holott fontos adatokat, információkat tartalmaznak. Amennyiben viszont lazábbra veszik a szűrőket, drámai mértékben ugrik meg az átengedett spam mennyisége. Stephanie Fossan, az Earthlink képviseletében elmondta, hogy az Internet-szolgáltató bejövő spamforgalma az elmúlt 18 hónapban körülbelül ötszörösére (!) növekedett.

Vincent Schiavone, az ePrivacy Group elnöke elmondta, hogy a megoldás nem a technológiában, nem a legalizációban és nem is a szabványosításban rejlik – ezek kombinálására van szükség. Éppen ezért az együttműködés kulcsfontosságú az e-mailezők, a szolgáltatók, a magánszféra érdekeit védők között – hangoztatta Schiavone.

Történt tényleges előrelépés is: megegyeztek egy e-mail hitelesítési szabvány kidolgozásán, mellyel elérhető, hogy az üzenetek biztonságosan felismerhetők és továbbíthatók legyenek. Azt is megbeszélték a felek, hogy meg kell szüntetni azon nyílt levéltovábbítási lehetőségeket, melyek révén a spammerek el tudják küldeni kéretlen leveleik áradatát. A megvalósítás azonban még várat magára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés