Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefonnal kontrollálható robot a Fujitsutól

Kütyük

Mobiltelefonnal kontrollálható robot a Fujitsutól

A japán Fujitsu és PFU cégek bejelentették, hogy megkezdték a MARON-1 típusjelzésű, mobiltelefon segítségével irányítható, internet kapcsolattal rendelkező háztartási robot kereskedelmi forgalmazását.

A Fujitsu érdekeltségi körébe tartozó PFU foglalkozik az újgenerációs robot gyártásával, valamint a hozzá kapcsolódó szolgáltatások biztosításával, az újdonsággal kapcsolatos marketing és eladási tevékenységeket pedig mind a Fujitsu, mind a PFU folytatni fogja.

A tavalyi esztendőben a Fujitsu laboratóriumaiban kifejlesztett MARON-1 egy olyan nagy tudású házi robot, mely egyrészt mobiltelefonok segítségével irányítható, másrészt pedig képes arra, hogy különböző visszajelzéseket, információkat küldjön a tulajdonos mobil készülékére. A fejlesztők elmondása szerint a MARON-1 tökéletesen képes a különböző háztartási gépek kezelésére, integrált hangszórója, valamint mikrofonja révén pedig akár kihangosított mobiltelefonként is használható. A MARON-1 ezenkívül integrált digitális fényképezőgéppel is fel van szerelve, ily módon képes arra, hogy az általa készített felvételeket eljuttassa az arra megfelelő mobiltelefonokra.

A robot felhasználási köre nagyon széles, hiszen a MARON-1-nek éppúgy hasznát lehet venni beteggondozási feladatok ellátásakor, mint különböző biztonsági monitoring tevékenységek végrehajtásakor. A MARON-1 forgalmazása Japánban lényegében már meg is kezdődött, a tömeggyártás felfuttatását követően pedig az európai és észak-amerikai piacokon is számítani lehet majd az újfajta robot felbukkanására.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés