Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia berendezésekkel bonyolították le az első TETRA hívást Bulgáriában

Kütyük

Nokia berendezésekkel bonyolították le az első TETRA hívást Bulgáriában

Bulgáriában az elmúlt napokban elsőízben hoztak létre kapcsolatot TETRA-hálózaton. A határőrség hálózata heteken belül elkészül.

Nyikolaj Vassziljev bolgár miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter első ízben a TETRA hálózat segítségével hívta fel Valeríj Grigorovot, az Országos Határőrszolgálat ezredesét. A hívás alkalmával jelen lévő Jari Vilen, Finnország külkereskedelmi minisztere a finn kormány nevében szólt az Országos Határőrszolgálathoz.

Az első bulgáriai hivatalos TETRA hívást Georgi Parvanov bolgár elnök és az ő meghívására hivatalos bulgáriai látogatáson tartózkodó finn kollegája, Tarja Halonen jelenlétében bonyolították le.

„Különösen fontos nap ez a mai, hiszen valósággá vált a Balkán-félsziget első TETRA hálózatának kiépülése. A Nokia a projekt során tudása és technológiája legjavát nyújtotta, és a Bulgária biztonságának növelését szolgáló, valamint az országot az európai rendszerekhez közelebb vivő, legjobb megoldásokat telepítette” mondta Veli Sundback, a Nokia Corporation Oy ügyvezető alelnöke, amint a TETRA berendezést Vassziljev miniszternek átnyújtotta.

A Nokia által Bulgária Országos Határőrszolgálata számára fejlesztett és telepített TETRA rendszer az első TETRA hálózat a Balkánon. A digitális mobil trönkölt hálózatok területén az ETSI által elfogadott, az Európai Unióban alkalmazott, és az egész világon szabványos TETRA technológia a közbiztonsági- (rendőrség, készenléti szervek, polgárőrség, biztonsági szervek, stb.), és az államigazgatási szervek (parlament, államelnök, kormányzati hivatalok) igényeire válaszol.

A TETRA technológia minimálisra csökkenti az állami tőkebefektetés és a működési költségekhez szükséges hozzájárulás mértékét, mivel a létező hálózatot egyszerre több szervezet, hivatal és minisztérium is használhatja függetlensége megőrzése mellett. A rendszer a kapcsolat kódolása révén fokozza a titkos információk biztonságát, válsághelyzetben és természeti katasztrófák idején az egyes virtuális magánhálózatok egyetlen kommunikációs környezetbe kapcsolásával pedig hatékonyabbá teszi a különböző szervezetek és minisztériumok közötti együttműködést.

Az Európai Unió a PHARE programon keresztül finanszírozza az Országos Határőrszolgálat számára a Balkánon először kiépített, és az Európai Unió jövőbeli külső határának biztonságát fokozó TETRA hálózat kialakítását. A TETRA hálózat kiépítésére vonatkozó tendert a Nokia 2002 végén nyerte meg.

A Nokia számos országba szállított már országszerte egységesen az összes szolgáltatást biztosító, többközpontos TETRA hálózatot. A Nokia TETRA megoldások nyílt interfészük révén akadálytalanul integrálhatók az irányító és ellenőrző rendszerekbe.
(sajtóközlemény)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés