Connect with us

technokrata

A 3G megérkezett az Egyesült Királyságba

Kütyük

A 3G megérkezett az Egyesült Királyságba

A sokak által várva várt harmadik generációs (3G) mobiltelefon technológiák immár az Egyesült Királyságban is megvetették lábukat, igaz a gyakorlatban egyelőre még nem sokan élvezhetik áldásos hatásaikat.

Történt ugyanis, hogy a Hutchison a napokban ugyan hivatalosan beindította a szigetország első harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatását, azonban az ezen szolgáltatások igénybe vételéhez elengedhetetlenül szükséges 3G mobil készülékek csak néhány héten belül kerülnek majd forgalomba, vagyis a briteknek még néhányat aludniuk kell addig, míg a 3G éra ténylegesen kezdetét veszi hazájukban.

A Hutchison a 3G sikerét korántsem kívánja a véletlenre bízni, melynek ékes bizonyítéka, hogy a szolgáltató már februárban megkezdte az új mobil technológia különböző televíziós csatornákon történő népszerűsítését, és ezen reklámkampány várhatóan a jövőben sem veszít majd lendületéből. A szolgáltató elsősorban a 3G technológia előnyeiről szeretné meggyőzni az embereket, vagyis többek közt például arról, hogy a 3G mobil készülékek segítségével kiváló minőségű videoanyagokat küldhetnek és fogadhatnak, valamint akár játékkonzol minőségű játékokkal szórakozhatnak.

A brit “3G forradalmat” jelképesen egyébként nem más, mint Patricia Hewitt, az ország ipari és kereskedelmi minisztere indította el, mégpedig azzal, hogy egy harmadik generációs mobiltelefon segítségével felhívta kollégáját, Stephen Timms-t, a kormány e-commerce (elektronikus kereskedelem) ügyekkel foglalkozó miniszterét. A 3G technológiában rejlő lehetőségek egyszerűen bámulatosak – nyilatkozta Hewitt asszony, majd hozzátette, hogy véleménye szerint a 3G képes lehet az emberek mindennapi kommunikációs szokásainak alapos megváltoztatására.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin