Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-Magyarország és az idei internetes támogatások

Kütyük

E-Magyarország és az idei internetes támogatások

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium képviseletében Kovács Kálmán ismertette a hazai internetezés fejlesztésre vonatkozó rövid és középtávú elképzeléseket.

Kovács Kálmán jelezte, hogy az IHM ez évi kiemelt feladatai közé tartozik a hírközlési törvény módosításának előkészítése, illetve az e-Magyarország pontok kiépítése. A hírközlés szabályozásának változtatásáról a parlament az ősszel tárgyal – közölte a miniszter. Az e-Magyarország pontokról Kovács elmondta: 2004. május 1-jéig az ország 2004 településén olyan irodák nyílnak, ahol az érdeklődők az Internet segítségével juthatnak információkhoz pályázatokról, munkavállalási lehetőségekről – a tárca tervei szerint.

A kormányzat 2003-ban 9 milliárd forintot szán a szélessávú Internet elterjedésének támogatására, 3,5 milliárd forintot lakossági Internet-csomagokra és 2,5 milliárd forintot az e-gazdaságra. 2,4 milliárd forint jut a digitális tartalom fejlesztésre, oktatásra idén. Távoktatásra, távmunkára 1,9 milliárd forint, kutatás és fejlesztésre, ösztöndíjakra, valamint az EU hatodik keretprogramjára 1,5 milliárd forintot tervez költeni a kormány. Év végéig a közhálóra, közösségi elérésekre 4,4 milliárd forintot, az elektronikus közigazgatás fejlesztésére 1,4 milliárd forintot, az esélyegyenlőség megteremtésére pedig 2,1 milliárd forintot fordítanak.

30 milliárd forinttal fogja segíteni a kormány a háztartások Internet- és számítógép-ellátását, az eGeneráció programra 1,5 milliárd forint jut. Kovács Kálmán megjegyezte, hogy ezek az összegek nemcsak az informatikai tárca költségvetését képezik, a támogatásokhoz egyrészt pályázati úton, másrészt adókedvezmények formájában lehet majd hozzáférni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés