Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 milliárd letöltött MP3 egy év alatt

Kütyük

5 milliárd letöltött MP3 egy év alatt

A Websense felmérése alapján az elmúlt egy év során a file-csere programok népszerűsége tovább növekedett.

A Napster bezárásával sokan a peer to peer (P2P) hálózatok alkonyával számoltak. A file-cserélés azonban nemhogy veszített volna a népszerűségéből, hanem új lendületett vett, és más formában, más néven, de ugyanazzal a technológiával élt tovább. A Websense, Internet-szűrőket fejlesztő cég az elmúlt egy évet vette nagyító alá a file-csere programok piacán.

A legnagyobb változás a P2P szolgáltatást nyújtó weboldalalok esetében történt: csaknem 300%-os növekedés után jelenleg körülbelül 89 ezer weboldal nyújt ilyen szolgáltatást. Ezen felül 130 körülire tehető a file-cserét elősegítő alkalmazások (például Kazaa, Grokster) száma.

A P2P hálózatok a zenecserélgetésből általános file-csere piacokká változtak át, ahol az MP3 file-ok mellett teljes filmek, szoftverek cserélnek gazdát.

A letöltött állományok között továbbra is a zene (leginkább MP3) a legnépszerűbb, több mint 5 milliárd letöltéssel. Teljes filmet körülbelül 150 milliószor töltöttek le 2002-ben, számítógépes játékot pedig megközelítően 5 milliószor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés