Connect with us

technokrata

Mindenki a kamerás telefonok felé mozdul

Kütyük

Mindenki a kamerás telefonok felé mozdul

A Sanyo dollármilliókat fog a kamerás telefonokba szánt videochipekre költeni.

A Sanyo Electric Co., Japán harmadik legnagyobb fogyasztói elektronikai cikk gyártója 45 milliárd jent ( 380 millió dollárt) fordít a következő három évben olyan chipek termelésének növelésére, amelyeket a kamerával felszerelt mobiltelefonokban használnak, adta hírül az MTI.

A Murata részegység gyártó cég és a Toshiba mellett a Sanyo a harmadik gyártó, amely e piaci szegmens nyújtotta lehetőségek kiaknázására törekszik. Kuvano Jukinori elnök a múlt héten jelentette be azt is, hogy a társaság 20 milliárd jent fordít – az Eastman Kodakkal közös vállalkozásban – a következő pénzügyi évben az új típusú mobiltelefon-kijelzők, az organikus fénykibocsátó diódák (OLED) fejlesztésére. Ezek a kijelzők vékonyabbak és fényesebbek a folyadékkritályos kijelzőknél.

Az elnök néhány hónapon belül számít az OLED-kijelzőkkel felszerelt készülékek gyártásának beindítására. A Sanyo-t egyéb fejlesztési célok mellett a gyors fejlesztésekre az alacsony költséggel gyártó termelők, elsősorban Kína aktivitása és az késztette, hogy a cég háztartási készülékeket gyártó részlege 5.5 milliárd jenes működési veszteséggel zárta az áprilisban elkezdődött pénzügyi év első felét.

Novemberben jelentették be azt, hogy a légkondicionálók és egyéb „hagyományos” termékek gyártását külföldre telepítik át. A Sanyo részvények 264 jenes jegyzéssel két évtizedes mélypontra süllyedtek november közepén, a keddi záráskor pedig 353-an, változatlan szinten álltak, miközben az elektronikai cikkeket gyártó cégek jegyzései 1,36 százalékkal emelkedtek kedden a tokiói tőzsdén.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin