Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új képformátum szabvány mobilokra: mindenhol pont jó

Kütyük

Új képformátum szabvány mobilokra: mindenhol pont jó

A meglévő népszerű formátumoknak nagy hibájuk, hogy nem lehet őket jól skálázni kicsi, vagy éppen sokkal nagyobb kijelzőre. Az új szabvány ezen próbál segíteni…

A megszületőben lévő Mobile SVG szabvány ténylegesen egy szabvány, hiszen a W3C ajánlásával készül el. Az új formátum, ellentétben a már jól bevált rendszerekkel, vektor alapú, így könnyen lehet teljesen tetszőleges kijelzőre méretezni. Ez egyfelől csökkenti a tartalomtervezők munkáját, másfelől jelentősen növelheti a böngészési élményt.

A W3C kétfelé osztotta az SVG szabványt: SVG Tiny-ra, melyet majd a mobiltelefonok fognak megjeleníteni, és az SVG Basic-re, melynek célplatformja a tenyérgépek lesznek.

„A mobiltelefonok Internet és Web elérést tesznek lehetővé milliók számára, akik nem (mindig) férnek hozzá asztali gépekhez. A Mobile SVG segítségével a mobilon megjelenő tartalmat jelentősen gazdagíthatjuk majd”, mondta el Dean Jackson, a W3C-től.

A kompatibilitás biztosítása érdekében eddig már 15 SVG implementációt teszteltek, olyan cégektől, mint például a BitFlash, CSIRO, KDDI, Nokia, ZOOMON és az Intesis. Természetesen mások is elkezdték implementálni a szabványt, és ahogy elkészülnek vele, azokat is alaposan letesztelik kompatibilitás és minőség szempontjából.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés