Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kína saját 3G szabványa, a TD-SCDMA, csak 2004-re készülhet el

Kütyük

Kína saját 3G szabványa, a TD-SCDMA, csak 2004-re készülhet el

A szakértők szerint 2004 előtt nincs esélye annak, hogy Kína elindíthassa a saját 3G szabványát.

Li Shihe, a Datang Mobile Communications Equipment Co. Ltd technológiai vezetője elmondta, hogy a technológia, melyet a Siemens-szel együtt fejlesztettek, még csak tesztelési fázisban van. Sokan úgy értelmezték Li szavait, hogy még legalább egy évig nem kerülhet végleges fázisba a technológia.

A technológiát akkor lehet késznek nevezni majd, amikor a China Telecom és a China Netcom megkapják a 3G licenszeiket. Elemzők szerint az állam akár felkérheti őket, hogy mindenképpen a TD-SCDMA rendszer mellett döntsenek.

Li elmondta, hogy ugyan a technológia számos nemzetközi kommunikációs cég által is tesztelve lett, de egyelőre semmilyen részlet nem ismeretes. Arra a kérdésre sem adott választ, hogy az általuk alkotott szabvány vajon kompatíbilis lesz-e a már meglévő, és igen népszerű W-CDMA szabvánnyal.

Többen támadták a technológiát, miszerint információik vannak arról, hogy a hálózat elveszíti a készüléket gyors mozgás esetén (például autóban). Li határozottan állította, hogy a technológia legalább olyan jó, mint bármely másik.

Amennyiben a TD-SCDMA-t elfogadják, mint szabványt, az a fejlesztőknek milliárdokat hozhat…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés