Connect with us

Hirdetés

technokrata

Véglegesen bezárt Internet-kávézók

Kütyük

Véglegesen bezárt Internet-kávézók

Több ezer Internet-kávézó működése fejeződött be végleg Kínában, egy kormányzati döntés nyomán.

3300-nál is több Internet-kávézót zárattak be véglegesen a kínai hatóságok és hozzávetőleg 12 ezer működését arra az időre felfüggesztették, amíg tulajdonosaik nem teljesítik a biztonsági előírásokat. Li Zsung-zsung, az állami gazdasági és kereskedelmi bizottság miniszteri rangú elnöke az Új Kína hírügynökségnek elmondta: az illetékes szervek összesen körülbelül 45 ezer, nyilvános internetezésre alkalmas helyiséget vizsgáltak meg annak nyomán, hogy júniusban egy pekingi alagsori Internet-kávézóban kitört tűz következtében 25 ember halt meg és 12-en megsérültek.

A kínai hatóságok a lehető legszigorúbb ellenőrzés alatt próbálják tartani ezeket a kávéházakat, amelyek közül sok zárt ajtók mögött működik; próbálván elkerülni a hatóságok érdeklődését. Sok Internet-kávézónak nincs is működési engedélye és vészkijárata sem, illetve egyéb biztonsági előírásoknak sem tesz eleget; a kínai népi kormány ezeket már elegendő oknak tartja a hatósági beavatkozásra.

Li elmondása szerint minisztériuma nagy erőkkel munkálkodik a munkahelyi balesetek számának csökkentéséért. Ez év januárja és októbere között a véletlen tűzesetek áldozatainak száma 5,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – jelentette az Új Kína.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés