Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vásároljunk saját árakon – hiba egy online bolt működésében

Kütyük

Vásároljunk saját árakon – hiba egy online bolt működésében

Online vásárolni kényelmes és többnyire biztonságos is. Persze már szinte mindenki hallott olyanokról, akiket átvertek egy-egy ilyen helyzetben – nemrég azonban fordítva történt meg a dolog.

Az Ausztráliában bejegyzett, Trust Factory néven működő cég vállalkozások számára online áruházakat készít – nemrég azonban hibát találtak a biztonságosnak hirdetett, ShopFactory nevű rendszerben. A cég által készített áruházrendszerek ugyanis termékeik árát a felhasználó böngészője által használt lokális cookie-kban tárolta el. Ennek révén bármely felhasználó, aki képes megtalálni számítógépén a sütik helyét (és ez nem olyan nehéz feladat), saját maga által meghatározott áron vásárolhat az online boltból.

Nem minden esetben jelentkezik ez a bug – csak akkor, ha a kereskedő úgy állítja be a szoftvert, hogy az emlékezzen a bevásárló kosár információira. A hiba természetesen manuálisan is kiküszöbölhető az érintett cégek számára, ha Remember Shopping cart for (days) értéket nullára állítják. A cég egyébként már a hétvégén kiadta ShopFactory rendszerének 5.8-as változatát, amely mentes ezen problémától.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés