Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amikor mi fizetünk azért, hogy a hacker próbálkozhasson

Kütyük

Amikor mi fizetünk azért, hogy a hacker próbálkozhasson

Az amerikai T-Mobile GPRS felhasználóit hackerek támadták, és mivel az ügyfelek adatforgalom után fizetnek…

A T-Mobile amerikai részlegének problémái adódtak, mivel néhányan panaszkodtak arra, hogy a GPRS rendszeren keresztül támadásokat kapnak. Nem volt mást tenni, a szolgáltató üzembe helyezett egy tűzfalat a kellemetlenkedők visszatántorítására.

Az ügy azért látott napvilágot, mert Mike Palmer, a new yorki The Association Press-től észrevette, hogy egy hónap leforgása alatt megközelítőleg 25 hacker támadást védett ki a laptopja, mely a T-Mobile GPRS hálózatára volt kötve. Persze rögtön hangot is adott észrevételének, így a cég azonnal lépett.

A T-Mobile elismerte, hogy megközelítőleg 100 felhasználót érintett az ügy, mielőtt a tűzfalat üzembe helyezték volna. Palmer állítása szerint, a védelmi rendszer működése óta nem tapasztalt hasonló kellemetlenséget.

Mivel a GPRS szolgáltatás is egy 24 órás kapcsolatot biztosít, ezért a biztonsági megfontolások egészen különböznek a modemes rendszerekétől. Amennyiben a szolgáltató nem gondoskodik a megfelelő védelemről, természetesen a felhasználó is tehet az ügy érdekében (azaz telepíthet tűzfal szoftvert), de kétségtelen, hogy a T-Mobile-nak kell jobban odafigyelnie.

Azért is a szolgáltató felelőssége, mivel az ügyfeleknek forgalmazott adat után történik az elszámolás, azaz előbb-utóbb már azért is fizetni kellene, hogy a hackerek próbálkozhassanak a gépünk feltörésével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés