Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szaddam Husszein fiának postafiókja is érdekes dolgokról tanúskodik

Kütyük

Szaddam Husszein fiának postafiókja is érdekes dolgokról tanúskodik

Nemcsak az iraki diktátor, hanem fiának elektronikus levelezése is szolgáltat meglepetéseket. Például mindjárt azt, hogy van postafiókja a Yahoo-nál.

A Babilónia nevű iraki újság website-ja szerint (amelyet egyébként a 38 éves Uday, Szaddam Husszein fia felügyel) az iraki diktátor fiával fel lehet venni a kapcsolatot, amennyiben valakinek véleménye lenne. Ezt bárki megteheti a megadott e-mailcímen, azaz udaysaddamhussein@yahoo.com -on.

Érdekes azonban, hogy a gyilkosságokkal, nemi erőszakkal és egyéb bűncselekményekkel vádolt Uday postafiókot használhat a Yahoo-nál, hiszen ez az USA tövényeibe ütközik. Az Egyesült Államok ugyanis rendelkezik egy olyan határozattal (1990 óta), mely minden cég számára megtiltja az Irakkal szembeni kereskedelmet, technológia átadását vagy szolgáltatások nyújtását (legyen ez akár egy ingyenes e-mail account). Mindezt Rob Nichols, az USA államkincstárának szóvivője is megerősítette. A Yahoo szóvivői erre azzal válaszoltak, hogy a cég természetesen igyekszik betartani minden törvényt és együttműködik a hatóságokkal, ha arra felkérik.

Egy régebbi CIA ügynök szerint azért nem pendít meg erősebb húrokat a hatóság, mert minden valószínűség szerint folyamatosan figyelik az e-mailcímet. David Steele szerint tulajdonképpen még örülnek is annak, hogy Uday egy amerikai szolgáltatónál rendelkezik postafiókkal.

Az e-mailek figyelemmel követése – hasonlóan apjához – itt is érdekes témákat hozott fel. Tavaly például (igaz, egy másik e-mailcímről) Uday halálosan megfenyegetett egy arab származású brit újságírót. A diktátor fiának iraki postafiókja szintén csábította a kiváncsiskodókat arra, hogy belekukkantsanak, ám a viszonylag könnyen feltörhető jelszó kiiktatása után a bejövő levelek nem mutattak olyan érdekes körképet, mint apjánál. Az mindenesetre kiderült, hogy még október elsején Uday sikeresen regisztráltatta magát a Microsoft .Net Passport szolgáltatására.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés