Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sendo: Microsoft helyett Nokia platform

Kütyük

Sendo: Microsoft helyett Nokia platform

A 2001 februárjában bejelentett és várva várt Sendo okostelefonok mégsem a Microsoft, hanem a Nokia operációs rendszerét fogják használni.

2001 februárjában a Sendo bejelentette a Z100-as modellt, mely az első Microsoft Smartphone 2002 operációs rendszerrel megjelent telefon lett volna. A készülékről tesztek készültek, újra meg újra beharangozták megjelenését, az eredeti tervek szerint pedig a napokban került volna piacra.

Meglepő módon azonban az angol készülékgyártó Sendo csütörtöki közleménye szerint a Microsoft operációs rendszere helyett a Nokia Series 60 Platformját választották a jövőben megjelenő smartphone-okhoz. A váltás indokaként csak annyit mondott a Sendo elnök vezérigazgatója Hugh Brogan, hogy a Nokia platformja sokoldalú, megbízható és saját igények szerint programozható. A series 60 platform olyan szabványokat használ mint az MMS vagy a Java.

A Sendo szóvivője egy kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a Sendo és a Microsoft között mindennemű kapcsolatot megszakítottak. A Z100-as modell utódja a Nokia operációs rendszerével jelenik meg még ebben az évben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés