Connect with us

Hirdetés

technokrata

Orange SPV – újabb telefon Windows alapokon

Kütyük

Orange SPV – újabb telefon Windows alapokon

Nemrég beszámoltunk az új üdvöskéről Windows szemszögből, míg most inkább telefon oldalról vizsgáljuk meg a darabot…

A készülék Microsoft Smartphone 2002-es operációs rendszer futtat, csakúgy, mint a nemrég bejelentett Siemens készülék is. Úgy tűnik a Windows egyre inkább helyet kap a telefonok terén is, hiszen ez már a sokadik Windows alapú okostelefon, vagy PDA-telefon kombináció.

A készülékhez jár egy 32 MB-os memóriakártya, így nem kell szűkölködniük a hang/video anyagoknak, illetve az egyedi alkalmazásoknak. Természetesen USB-s kábellel lehet csatlakozni a telefonhoz, amivel kellően gyors adatátviteli sebességet lehet elérni. A telefon tartalmát az asztali géppel az ActiveSync 3.6-os tartja szinkronban.

Ellentétben a többi telefonnal, a kijelzője egyedi, hiszen 16 bites TFT „monitor” kapott helyet rajta, ami igencsak szép képet képes produkálni. A mérettel sem lehet nagyon problémánk, hiszen a 176×220 pixel igen tekintélyes egy telefonméretű eszközön.

A telefon természetesen támogatja az MMS, illetve a GPRS szabványt, ám ellentétben a PDA-kkal, nincs rajta touch screen (érintőképernyő). Ennek oka egyrészt a fogyasztásban (kérdésemre a Microsoft-tól a fogyasztási gondokat említették), másrészt a speciális fólia könnyű tönkremenetelében keresendő.

A telefon alapvetőjében hordozza a következő szoftvereket: Pocket Inbox, Pocket Contacts, Pocket Calendar, Pocket Tasks, ActiveSync, Windows Media Player, MSN Messenger, SIM Manager és a népszerű Solitaire. Böngészőből a Pocket Internet Explorer (támogatás: HTML 3.2, cHTML, MSXML, JScript, WAP 1.2.1 és WTLS) kapott helyet, ami mint látható, igen tekintélyes támogatott szabványlistával rendelkezik.

Fizikai jellemzők:

Processzor típus: TI OMAP 710
Processzor sebesség: 132 MHz
Kijelző: TFT 176 x 220, 65.000 szín
Méretek: 110x45x20 mm
Tömeg: 95g
Akkumulátor: Li-Ion
IrDA
Frekvencia: 900/1800/1900 MHz



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés