Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Westel új szolgáltatásával minden, WAP használatára alkalmas készülékkel rendelkező ügyfél fogadha

Kütyük

A Westel új szolgáltatásával minden, WAP használatára alkalmas készülékkel rendelkező ügyfél fogadha

A Westel, Magyarország október közepétől olyan új megoldást vezet be, amely lehetővé teszi, hogy minden, WAP használatára alkalmas készülékkel rendelkező ügyfele fogadhasson MMS üzeneteket. Az új szolgáltatással várhatóan jelentősen felgyorsul a multimédiás üzenetek elterjedése és széles körben népszerűvé válhat a Mobil Multimédia.

A Westel is elindította teljes körű kereskedelmi MMS szolgáltatását, így a Pannon GSM-éhez hasonló megoldásának köszönhetően jelentősen kibővül a Mobil Multimédia lehetséges felhasználóinak köre.

2002. október 11-től minden olyan westeles fogadhat MMS-t, aki WAP használatára alkalmas készülékkel rendelkezik, így akár több százezer Westel-ügyfél lesz képes a multimédiás üzenetek megtekintésére.

Ezen új megoldás segítségével az MMS telefonnal, vagy a www.777sms.hu egyedülálló MMS szerkesztőjével küldött multimédiás üzenet akár MMS telefon nélkül fogadható a Westel hálózatában. Az MMS szerkesztő használata esetén sem a küldéshez, sem a fogadáshoz nem szükséges MMS készülék.

Az Ericsson és a hazai piacvezető mobilszolgáltató fejlesztése révén a Westel WAP-os készülékkel rendelkező ügyfele 2 darab SMS-ben kap értesítést a képes üzenet érkezéséről. Az első SMS-ben az üzenet azonosítója és az a WAP cím található, amelyen keresztül a képek megtekinthetők, míg a második üzenetben a megtekintésre vonatkozó tájékoztató információ szerepel.

Bizonyos készülékek alkalmasak az SMS szövegében található számok, URL-ek felismerésére és kezelésére, megkönnyítve ezzel a WAP böngésző elindítását és az üzenet gyors megtekintését. A többi készülék esetén a 2. SMS útmutatásai alapján a Westel WAP oldalára lépve érhető el az MMS megtekintésére szolgáló menüpont, itt pedig az üzenet 8 jegyű azonosítójának és a saját telefonszámnak a megadásával az üzenet a kijelző felbontásától függő minőségben megtekinthető. Az MMS jövőjét és népszerűségét jelentősen befolyásoló megoldás és az ez évben megjelenő további multimédiás készülékek hozzájárulnak a képes üzenetküldés gyors elterjedéséhez.

A Westel további újdonsága a készülékre szabott képes MMS hírszolgáltatás megjelenése. A jelenleg forgalomban kapható két MMS készülék használóit regisztrációt követően ezentúl a “HIRMMS” és a “HIRMAXMMS” infoMMS szolgáltatások napi 2 képes-szöveges hírben tájékoztatják a nap vezető híreiről. Előbbi kategóriára a Sony Ericsson T68i, utóbbira a Nokia 7650-es készülékek tulajdonosainak érdemes előfizetnie.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés