Connect with us

Hirdetés

technokrata

Első Microsoft mobilok az Orange-nál

Kütyük

Első Microsoft mobilok az Orange-nál

Az első Microsoft Smartphone-ok még ebben a hónapban megjelennek Angliában, az Orange mobilszolgáltató kínálatában. Mivel a nagy mobiltelefon-gyártókkal nem sikerült megegyezni, a telefonokat a tajvani HTC gyártja.

A France Telecom leányvállalat, az Orange még ebben a hónapban megkezdi a Microsoft Smartphone operációs rendszerrel felszerelt telefonok értékesítését. A Microsoft Smartphone-Software 2002 szoftvercsomag tartalmaz webböngészőt, médialejátszót, naptárat, jegyzetelési lehetőségeket stb. Mivel a Microsoftnak nem sikerült megegyeznie a Nokiával, valamint a Motorola is visszautasította, a készülékeket a tajvani High-End Computer (HTC) nevű cég gyártja. A készülékek várható ára 600 euró körül alakul majd. Az angol telefongyártó Sendo novemberre igéri az első Microsoft smartphone-ok szállítását.

A Smartphone 2002 operációs rendszer Windows alapra épül, külsőre is a hagyomágyos Windows kezelőfelületet nyújtja a Pocket PC-ken megismert formában. A rendszer előnye, hogy az asztali számítógépekkel egyszerű adatcserét biztosít, lévén a file-okat nem kell konvertálni. A Smartphone 2002 szoftvercsomagba beletartozik a Pocket Outlook, a Windows Media player, az Internet Explorer és az MSN messenger is, így a felhasználó a telefonján is jól ismert alkalmazásokat használhat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés