Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kyocera 7135 – telefon PALM OS-el

Kütyük

Kyocera 7135 – telefon PALM OS-el

A kevéssé ismert gyártó PALM OS 4.1-es rendszerrel ellátott telefont készített.

Ha csak egy pillantást vetünk az új darabra, olyat láthatunk mint a már piacon lévő O2 XDA, vagy a Handspring Treo 270-es okostelefonok, de közelebbről szemlélve a PALM OS minden előnyével találkozhatunk. Beépített alkalmazások tömege, kompatibilitás milliónyi más PDA-val és így tovább…

A 7135-ös „telefon” félbehajtható design-nal rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy a kijelző és a billentyűzet, külön panelen elhelyezve, kellően sok helyet kapjanak. A kijelző természetesen színes, 65.000 szín megjelenítésére képes. Ezzel a funkcionalitással az első színes PALM PDA-k között van.

Természetesen a jól bevált külső, pici kijelző sem maradhatott le, melyről becsukott állapotban lehet leolvasni a hívó számát/nevét. A telefonon található egy bővítőport, melybe plussz memóriát, és egyéb eszközöket lehet csatlakoztatni.

A telefon ugyan háromsávos (CDMA digitális PCS, CDMA digitális és analóg rendszer), de mégsem lehet itt Európában használni a fent említettetek miatt. Természetesen támogatja a nagysebességű CDMA2000 1x rendszereket, így megközelítőleg 153 kbps-os sebességgel lehet letölteni vele. A fax, modem, IrDA port, kihangosító és a GPS helyzet-meghatározás már csak színezik a palettát. Természetesen ezen plussz funkciókat adott esetben a hálózatnak is támogatnia kell.

A 7135-öshöz adott PALM OS 4.1-eshez járnak az alapvető PIM programok, valamint a HotSync csomag, mellyel a Microsoft Outlook programmal lehet szinkronizálni a telefont. Szintén beépített funkciónak számít a média lejátszó (MP3 és persze egyéb video kompatibilitással), Internet böngésző (WAP és HTML is!) és a méltán népszerű Eudora levelező program.

Természetesen a fent felsoroltaknak meglesz az áruk, de várhatóan egyre több ilyen „telefon” jelenik meg a piacon, így a kezdetben magas árak roppant gyorsan fognak zuhanni. A Kyocera semmilyen tájékoztatást nem adott ki egyelőre a telefon megjelenésének várható idejéről. Reméljük, hamarosan viszontláthatjuk a boltokban…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés