Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kémszoftver az Xboxban

Kütyük

Kémszoftver az Xboxban

A november 15-én induló Xbox-online szolgáltatás feltételei közé tartozik, hogy a megvásárolt konzolunkon semmiféle változtatást nem eszközlünk. Máshogy fogalmazva a Microsoft ellenőrizheti, hogy az Xboxunkban található-e modchip, és erre hivatkozva akár meg is tagadhatja az online-játékok használatát.

A Microsoft 2002. november 15-én indítja Xbox live szolgáltatását az Egyesült Államokban, mely Interneten keresztüli játékot tesz lehetővé más Xbox tulajdonosokkal. A Microsoft elkészítette a szolgáltatás használatához kötelező 14 oldalas szerződési feltételeket, melyben szerepel, hogy csakis eredeti, felbontatlan Xbox készülékekkel használható a szolgáltatás. Ez alól kivétel a Microsoft által eszközölt javítás vagy update. A Microsoft szóvivője elmondta: ezzel kívánják védeni a saját fejlesztésű platformjukat. A szóvivő azt is elmondta, hogy az Xbox konzolból a Microsoft bármikor kiolvashatja a felhasználó adatait azért, hogy ellenőrizhesse, a felhasználó nem sértette mega felhasználói szerződést.

A szóvivő arra a kérdésre nem felelt, hogy pontosan milyen módszerrel ellenőrzi a Microsoft az Xbox konzolok felépítését. A szerződés értelmében a Microsoft jogában áll bármely módosított Xbox felhasználó ellen jogilag fellépni.

A piacon azonban (a Microsoft szigorúságát figyelembe véve) egyre több olyan modchip jelenik meg, mely egyszerűen bármikor kikapcsolható. Mindemellett a modchipekre PC-n keresztül akár új BIOS verziót is tölthetünk, ezért hamarosan biztosan megjelennek olyan BIOS verziók is, melyek megakadályozzák majd a modchip felismerését.

Remélhetőleg a Microsoft nem fog a törvény erejével lesújtani a barkácsolni szerető Xbox tulajdonosokra, csak azért mert a saját maguk által vásárolt konzolt megváltoztatják. Más a helyzet a kalózmásolatokkal, ezzel ugyanis nem is érdemes próbálkozni, hiszen a Microsoft bármikor kiolvassa a konzolból a felhasználó adatait, kalózszoftver használata pedig egyértelműen törvényellenes.

Az Xbox live előfizetés valószínűleg évi 50 dollárba kerül majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés