Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online játék az Xbox konzollal

Kütyük

Online játék az Xbox konzollal

A Microsoft bejelentette, hogy népszerű játékgépe, az Xbox tulajdonosai mikortól játszhatnak majd konzoltársaikkal az Interneten keresztül.

Mi is fog kelleni egy jó internetes játékhoz? Elsősorban egy Xbox – ez ugyebár adva van. Ezen felül az Xbox Live-nak keresztelt 50 dolláros kezdőkészlet, amely magában foglal egy fülhallgatós mikrofont, egy egyéves hozzáférési jogot a szolgáltatáshoz és egy szoftvert, amely az Xboxot képessé teszi az Internetre való csatlakozásra. Ha ezek megvannak, akkor már csak ki kell várni november 15-ét – ekkor indul ugyanis az Xbox Live szolgáltatás.

A Playstation 2-vel és a GameCube-bal folyamatos versenyben álló konzolgép tavaly ősszel kezdte meg hódító útját, igaz, az eladási statisztikák terén nem a redmondi szoftvercég elvárásai szerint teljesített. A több árcsökkentésen is átesett Xbox mindazonáltal tovább népszerűsödik majd – ennek érdekében a Microsoft körülbelül 2 milliárd dollárt pumpál a játékgép új verziójának kifejlesztésébe, illetve az online játékhoz szükséges hálózat létrehozásába.

Picit késésben lesz nobember 15-ére az Xbox, ugyanis a Sony már augusztus 27-én elkezdi árusítani hálózati adapterét, mellyel mind szélessávú, mind modemes kapcsolaton keresztül hozzá lehet férni a Világhálóhoz. A dial-upos hozzáférések nemtámogatásán kívül az is különbség lesz a két cég online játéktere közt, hogy a Microsoft Xbox Live-ja egy zárt hálózat lesz, amelyhez az Xbox játékosok csak a Microsoft által kezelt rendszeren keresztül férhetnek majd hozzá.

Elemzők szerint azonban korántsem várható akkora őrület, mint egy-egy új konzolgép megjelenésekor, hiszen a legtöbb játék még nincsen Internetre optimalizálva, s egy kis időnek el kell telnie, mire ezen játékok döntő többséget szereznek majd a palettán. Indulásakor 6 játék lesz majd használható az Xbox Live-on: az NFL2K3, az NBA2K3, az Unreal Tournament, a Ghost Recon, az NFL Fever és a Whacked. A következő év végére azonban már 50 internetes játék lesz elérhető a rendszerben és 100 ezer felhasználóval számolnak – közölte David Hufford, az Xbox marketingmenedzsere.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés