Connect with us

Hirdetés

technokrata

Médiakonszernek hamarosan file-okat törölhetnek a gépünkről

Kütyük

Médiakonszernek hamarosan file-okat törölhetnek a gépünkről

Egy új amerikai törvényjavaslatnak köszönhetően a lemezkiadók, filmforgalmazók hamarosan hozzáférhetnek P2P hálózaton megosztott file-jainkhoz, és le is törölhetik őket.

Az amerikai Howard Berman és Howard Coble jogászok tízoldalas törvényjavaslatot készítettek az illegális internetes adatcsere visszaszorítására. Amennyiben a javaslatot elfogadják, a lemezkiadók, film- és szoftverforgalmazók hozzáférést kaphatnak a P2P hálózatokon tárolt file-okhoz, és akár le is törölhetik őket. Mivel a P2P hálózatok a felhasználók saját gépén tárolt állományaiból épülnek fel, az intézkedés révén számítógépünkről adatok tűnhetnek el.

Az intézkedés alapja a médiacégek tehetetlensége a P2P hálózatokkal (mint például Kazaa) szemben. A javaslat szövege szerint a forgalmazóknak nincs más eszköze megállítani az internetes fekete kereskedelmet. Amennyiben a médiacég egy számítógépbe behatolást tervez, a beavatkozás előtt köteles írásban indokolni és technikailag leírni, hogy hogyan és milyen adatokat szándékozik törölni. Amennyiben a felhasználó más adatait is kár éri, kártérítést kérhet.

Az amerikai Motion Picture Association of America (MPAA) szóvivője szerint nem arról van szó, hogy minden egyes számítógépet ellenőrizni kívánnak, inkább az internetes fekete kereskedelem elleni harc jogi alapjait szeretnék megteremteni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés