Connect with us

Hirdetés

technokrata

Washington D.C.-ben a tűzoltók már nem merik használni a saját rádiós rendszerüket

Kütyük

Washington D.C.-ben a tűzoltók már nem merik használni a saját rádiós rendszerüket

Nem először fordult elő, hogy mobiltelefont kellett használni a saját frekvenciájuk helyett.

Ez már hosszú ideje így ment, egészen onnantól kezdve, mikor egy tűzoltó egy épületben leszakadt egy szinttel lejjebb, és a társai puszta véletlen miatt hallották meg a segélykiáltásait, miután a saját rádiója nem működött.

Az egész dologra, miszerint már teljesen megszokott, hogy vészhelyzetekben telefonálnak rádiózás helyett, akkor derült fény, mikor most szerdán egy villámcsapás miatt 10 és fél órán keresztül nem működött a rendszer.

Ez természetesen messziről sem megengedhető, pláne ha beleszámoljuk, hogy ez egy viszonylag frissen telepített rendszer. A 800 MHz-es hálózatot a Motorola szállította 2001 januárjában, 5,3 millió dollárért.

Ray Sneed hadnagy (a Washington D.C. tűzoltószövetség igazgatója) szerint ez egy ketyegő bomba, és semmi olyat nem tud mondani, ami az elmúlt évben javult volna ezzel kapcsolatban.

Miután ez az állapot már tarthatatlan, a város 46 millió dollárt fog költeni a rendszer megbízható működésére. Ezek a kiadások tartalmaznak mobil átjátszókat (járműveken), épületen belüli ismétlőket, és természetesen a meglévő rendszerhez tartalék átjátszókat.

Az egész rendszer várhatóan 13-15 hónap múlva használható lesz, de úgy vélik, hogy a járművekre szerelt mobil átjátszók már jelentős javulást hozhatnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés