Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson: vártnál gyengébb eredmény – elbocsátások

Kütyük

Ericsson: vártnál gyengébb eredmény – elbocsátások

A svéd telekommunikációs eszközöket gyártó cég újabb veszteséges negyedéves eredményének publikálása mellett húszezer főt érintő elbocsátásokat jelentett be.

Az Ericsson az első pénzügyi negyedévében 3,7 milliárd svéd koronás veszteséget ért el, amelyet a kereslet visszaesésével indokol. A gyártó forgalma az egy évvel korábbi időszakhoz képest 26 százalékkal, 37 milliárd koronára esett vissza. A vállalat a tavalyi év ezen időszakában még nyereségesen üzemelt, és 424 millió koronás profitról számolhatott be – elemzők pedig 3,54 milliárd dolláros deficitet prognosztizáltak.

Jó eredményt produkált viszont a vállalat mobiltelefon üzletága, melyet a tavalyi év végén olvasztott egybe a Sony cégével. A Sony Ericsson a negyedév során 5,8 millió darab mobiltelefont értékesített összesen 10,3 milliárd korona értékben, ráadásul ezen eszközök átlagos eladási ára (ASP) is a vártnál jobban alakult. A vezetőség a korábbi előrejelzésekkel ellentétben már nem számít arra, hogy az Ericsson az idei évben nyereséges lesz.

A jelenlegi tervek szerint a vállalat 30 milliárd korona értékben új részvényeket fog kibocsátani a veszteségek ellensúlyozására. Mindemellett az idei évre tervezett költségcsökkentő program keretében 10 ezer alkalmazott elbocsátására is sor kerül majd, amely révén az Ericsson várhatóan 10 milliárd koronát fog megspórolni. Az idei elbocsátásokat 2003-ban várhatóan újabb 10 ezer főt érintő leépítés fogja követni, miután a vállalat vezetősége nem számít arra, hogy az iparág a közeljövőben fellendülne.

A kedvezőtlen hírek hatására az Ericsson részvényeinek árfolyama 24 százalékot zuhant, és ötéves mélyponton állapodott meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés