Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SBC-főnök fél a Microsofttól

Kütyük

Az SBC-főnök fél a Microsofttól

Nem vicc: az SBC Communications feje attól tart, hogy a Microsoft átveszi a hatalmat a Weben! Ez valóban megtörténhet?

Az SBC Communications egyik igazgatója a tegnapi nap folyamán jelezte, hogy trösztellenes-eljárást kíván foganatosítani kilenc állammal karöltve a Microsoft ellen, mellyel a szoftveróriás kibontakozó egyeduralmát szeretnék meggátolni az Internet-kommunikációs termékek piacán.

A Microsoft ügyvédje azzal vágott vissza, miszerint a Pacific Bell anyavállalata csupán jelenlegi monopol helyzetét szeretné az Internetre is kiterjeszteni, mégpedig egy olyan szolgáltatás által, amely telefonon keresztül – ám Windows-t használó PC-k nélkül – teszi lehetővé a voice mail, az e-mail, és a fax nyújtotta előnyöket.

Larry Pearson termékigazgató szerint a SBC által kifejlesztett Unified Messaging System (UMS) veszélyeztetheti a Microsoft operációs rendszereinek egyeduralmát, ezért Pearson attól tart, hogy a Microsoft megpróbálja szétmorzsolni a UMS-t.

Pearson szerint kötődött egy megállapodás a Microsoft és az Igazságügyi Minisztérium között, ám a pontatlan megfogalmazást miatt a szoftveróriás megtagadta a technikai adatközlést – ezzel meggátolva azt, hogy riválisai hatásosan be tudják vetni az UMS-t, vagy más, nem Microsoft terméket. Mint elmondta: a Microsoft nem részletezte eléggé a Windows belső működését – így az UMS, és társai nem képesek az ilyen operációs rendszereket használó PC-ken való működésre.

A Microsoft vezető jogi képviselője, Dan Webb szerint: „Az SBC jelentős előnyre tett szert a UMS révén. Talán ez korrekt?” Ám Pearson csak annyit válaszolt: „Valóban van némi előnyünk, csak még nem tudjuk, mi az…”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés