Connect with us

Hirdetés

technokrata

Április közepén indul az i-mode Hollandiában

Kütyük

Április közepén indul az i-mode Hollandiában

A holland KPN Mobile április közepétől Németország után Hollandiában is elérhetővé teszi az i-mode mobilinternetes szolgáltatását.

Mint ismeretes, a KPN elsőként német leányvállalata, az E-plus mobilhálózatán vezette be az i-mode-ot elsőként Európában, március közepén. Az i-mode szolgáltatás gyakorlatilag a WAP grafikus elemekkel való kibővítésének tekinthető, és egy újabb kiváló bevételforrást jelent a telekommunikációs cégek, valamint partnereik számára. Németországban az E-plus nem titkolt célja, hogy az i-mode segítségével előnyre tegyen szert a konkurens Vodafone-nal, vagy a Deutsche Telekommal szemben.

A KPN bejelentése szerint a japán NTT DoCoMo – amely cég a KPN Mobile-ban is rendelkezik részesedéssel – által kifejlesztett mobilinternet április 18-tól a holland előfizetők számára is elérhető lesz. A KPN jelenleg úgy becsüli, hogy a felhasználók havonta átlagosan 6-8 eurónak megfelelő összeget fordítanak majd az i-mode használatára. A vállalat várakozásai szerint az új szolgáltatás új előfizetőket is átcsábíthat majd a rivális mobil távközlési társaságoktól a KPN-hez. A szolgáltató egyébként egyelőre Hollandiában is csak egyfajta, a japán NEC által legyártott i-mode-képes mobiltelefonnal fog megjelenni, de a kínálat az idei év során egy Toshiba készülékkel fog kiegészülni.

Az i-mode remek eszköz arra, hogy a szolgáltatók népszerűbbé tegyék a különböző adatalapú szolgáltatásokat, amelyekből jelenleg bevételeik csupán kis hányada származik. (Japánban egyébként jelenleg több mint 30 millióan használják az i-mode-ot.) Hasonló fegyvert próbál bevetni a Vodafone is, amely a Vizzavi nevet viselő mobilportálján nemsokára az i-mode-hoz nagyban hasonló tartalmakkal fog megjelenni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés