Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha elönt a webszemét…

Kütyük

Ha elönt a webszemét…

…az ellen tenni kell valamit. De lehet-e védekezni? Több alternatíva is létezik, az egyik például nemrég esett át egy frissítésen.

Bizonyára mindenki találkozott már olyan oldalakkal, melyek nézeteinkkel szöges ellentétben álló, negatív tartalmat kínáltak. Széles a skála, a pornográf anyagoktól kezdve egészen a neonáci oldalakig, az Internet szólásszabadsága nem minden esetben előnyös. Mivel központi szabályozás nem létezik (hála istennek), ezért az ilyen tartalmak kiszűréséről magunknak kell gondoskodnunk.

Az Anti-Defamation League (ADL) HateFilter nevű szűrőprogramja kifejezetten az ilyen helyzetek megoldására született. Korábban ugyan éves szinten 30 dollárba került használata, ám a 2.0-ás verzió megszületésével ingyenessé vált. Ezen szoftver birtokában a felhasználó szabhatja meg, mit kíván látni az Internetből és mit nem, illetve mitől szeretné megvédeni gyermekeit. Az erőszakos, vagy káros ideológiákkal teli helyek kiszűrése az ADL folyamatos ellenőrzésének és kutatásának köszönhetően egyre bővülő lista segítségével érhető el.

A programot mindenkinek ajánlják, aki belefásult a gyűlölködésbe, vagy aki meg szeretné óvni ettől közvetlen környezetét (az Interneten legalábbis). Használjuk vagy sem, azon mindenesetre érdemes elgondolkodni, hogy a tünetek kezelése helyett nem kellene inkább az okokat megszüntetni?



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés