Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szupergyors töltési technológia NiMH akkumulátorokhoz

Kütyük

Szupergyors töltési technológia NiMH akkumulátorokhoz

Az amerikai Rayovac cég olyan technológiát dolgozott ki, amellyel a nikkel-metálhidrid (NiMH) akkumulátorok 15 perc, vagy rövidebb idő alatt feltölthetők.

A Rayovac a gyors feltöltést lehetővé tevő I-C3 (In-Cell Charge Control) elnevezésű technológiáját saját nikkel-metálhidrid akkumulátoraiban fogja alkalmazni. A vállalat jelenleg tárgyalásokat folytat más gyártókkal, így az új technológiát használó akkumulátorok csak 2003. közepe vagy vége felé lesznek elérhetők kereskedelmi forgalomban.

A cég közlése szerint a körülbelül ezerszer újratölthető, I-C3 technológiájú nikkel-metálhidrid akkumulátorok négyszer annyi ideig lesznek használhatók, mint a hagyományos alkáli elemek, de fő erősségük a rendkívül gyors, 15 perc vagy kevesebb idő alatt történő feltölthetőség lesz. A Rayovac az újfajta NiMH akkumulátorok mellett idén tavasszal újfajta alkáli elemekkel is meg kíván jelenni a piacon. Ezek állítólag 28 százalékkal lesznek tartósabbak a jelenleg elterjedt egyszerhasználatos elemeknél.

Mint ismeretes, nikkel-metálhidrid akkumulátorokat számtalan elektronikai eszközben alkalmaznak, a mobiltelefonoktól kezdve (bár itt egyre inkább a lítium-ion és lítium-polimer technológia hódít teret) a digitális fényképezőgépeken át a discmanekig.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés