Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, csúcskategóriás mobiltelefon az Alcateltől

Kütyük

Új, csúcskategóriás mobiltelefon az Alcateltől

A francia mobiltelefon-gyártó a CeBIT-en mutatta be legújabb, GPRS-képes, felsőkategóriás készülékét, a One Touch 715-öst.

Az Alcatel One Touch 715-ös nagyméretű, 100×150 pixeles felbontású, négy szürkeárnyalatos kijelzővel rendelkezik, amely kék színű háttérvilágítást kapott. A készülék támogatja az EMS üzenetküldést (EMS 4.0), csengőhangjai többszólamúak, de a legfontosabb tulajdonsága az, hogy támogatja a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt (ráadásul a class 10-t, azaz 4+2 timeslot használható).

Mindemellett az OT715-ös akár 800 telefonkönyv és 1000 naptári bejegyzést képes raktározni memóriájában, illetve akár 60 tennivalót is képes eltárolni. Ezeket az adatokat a SyncML szabvány támogatása révén a PC-n, illetve a WAP-on lévő adatokkal is lehetséges szinkronizálni (a 715-ösben egyébként már WAP 1.2.1-es böngésző van). Látványosabb funkció, hogy a telefonszámok mellé képeket – így akár a telefonszám tulajdonosának fotóját is – hozzá lehet rendelni. A számokhoz rendelt képeket azután beérkező hívás esetén megjeleníti a készülék, megkönnyítve a hívó fél azonosítását.

További lehetőség, hogy az OT715 diktafonként is használható maximum 1 percnyi szöveg tárolására, ezenkívül 20 hangos parancsot, illetve 20 hanghívás-azonosítót képes kezelni. A mobilkészülék infravörös porttal is fel van szerelve, de soros porton keresztül is csatlakoztatható más eszközökhöz. Az új modell megjelenése 2002. júliusa környékén várható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés