Connect with us

Hirdetés

technokrata

Java-képes mobiltelefont mutat be a Siemens a CeBIT-en

Kütyük

Java-képes mobiltelefont mutat be a Siemens a CeBIT-en

A hírek szerint a Siemens egy vadonatúj, GPRS, J2ME (Java) és EMS szabványokat támogató mobiltelefont fog piacra dobni a március közepén megrendezésre kerülő CeBIT 2002 kiállításon.

Noha a fent említett funkciók a gyártó korábbi mobiltelefonjaiban már elérhetők voltak (az J2ME támogatás az SL45i modellben, az EMS pedig S45/ME45-ösben), azonban egy telefonban még nem.

Egyelőre nem ismert az új modell neve, de az Infosync.no oldal szerkesztőinek már képet is sikerült szerezniük róla. Értesüléseik szerint az új Siemens mobiltelefon teljeskörűen támogatni fogja az EMS üzenetek küldését, amely a csengőhangok, az animációk és grafikák, üzenetekhez történő csatolásán kívül a szövegformázást (aláhúzás, középre-, balra-, jobbrazárt szöveg, betűméret-állítás) is lehetővé teszi majd (ez az S54/ME45-ösben csak a legújabb firmware-rel érhető el).

Ha hihetünk a nem hivatalos forrásból származó híreknek, a telefon a csomagkapcsolt GPRS adatátvitel mellett a Sun mobil eszközökre szánt Java programnyelvét, a J2ME-t (Java2 Micro Edition) is támogatni fogja, azaz J2ME programok futtatására is képes lesz. Ha minden igaz, a telefon cserélhető ClipIT előlapokkal lesz felszerelve, valamint a telefonkönyv-bejegyzésekhez is lehet majd különféle képeket rendelni, amelyek az adott számról érkező hívás esetén jelennek meg a kijelzőn.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés